Lovelace
Foto promocional de Lovelace

Ángela Landete presenta a Gavà la seva primera novel·la “El viaje de Haidi”. L’escriptora, que signa sota el pseudònim de Lovelace, s’ha atrevit amb una història que té certs paral·lelismes amb la seva vida personal ja que la protagonista “té fibrosi quística i jo tinc fibromiàlgia, vaig canviar la malaltia per una altra que és ben diferent de la meva, això sí”.

El viatge del títol “fa al·lusió a un viatge que ha de fer la protagonista a Anglaterra, ja que la novel·la passa als anys 80 i ella va allà per la necessitat d’un transplantament de pulmó que, i això està molt ben documentat, aquí a Espanya en aquella època no es feien”.

El viatge a Anglaterra tampoc és casual ja que Lovelace va estudiar Filologia Anglesa: “M’agrada molt Anglaterra i tot el que té a veure i, tot i que soc conscient del caràcter una mica especial dels anglesos, no puc evitar aquesta fixació. M’agrada el paisatge, m’agraden els dies de pluja, m’agrada tota la cultura britànica i les seves tradicions”.

Lovelace va voler “aprofitar aquest viatge de la protagonista per explicar la meva evolució que he viscut en primera persona, i a veure si puc ajudar a algú, que de fet molta gent ja m’ha escrit dient que sí, que els hi ha ajudat”. Així que el personatge comença, tal i com li va passar a Lovelace, amb un derrotisme vital que poc a poc es va transformant en acceptació.

En acceptació i en agraïment: “Jo dono gràcies per tot, per veure un altre dia, es tracta de donar gràcies per tot allò que, com que ja ho tenim, no ho veiem. Si tens una cosa deixes de veure-la i comences a pensar en el que no tens o en el que et falla. És un exercici mental molt difícil de fer, si parles amb la gent tothom sempre tendeix a dir el que li manca”.

Tan difícil és que fins i tot ella, que practica cada dia aquest exercici, “hi ha dies que m’enfonso, jo porto anys aprenent aquesta manera de pensar, però hi ha dies que no aconsegueixo veure allò positiu perquè em fa mal tot el cos, i és difícil no veure això en segons quins dies. Però al final, si faig l’exercici de veure tot el que tinc, respiro a fons i aconsegueixo donar gràcies per tot el que tinc, pel meu fill, per la meva gossa”.

Lovelace ja ha presentat el seu llibre en altres ocasions i confessa que “no em puc queixar perquè al principi jo pensava que si podia arribar a 200 persones ja em donava per satisfeta, i en canvi jo sola he pogut vendre 400 exemplars del llibre, així que la meva il·lusió ja està més que completa i satisfeta. Em fa molta il·lusió aquest èxit perquè és una història molt positiva que pretén transmetre una filosofia d’aprendre a veure la teva realitat i de ser feliç”. Es tracta, doncs d’una “filosofia molt espiritual, i és que jo soc així, molt espiritual”.

Lovelace ja està treballant ara mateix en la seva segona novel·la que espera poder acabar al llarg d’aquest 2022. La presentació d’”El viaje de Haidi”, que ha estat editada per Editorial Autografía, tindrà lloc el dimarts, 15 de febrer, a partir de les 18:30 hores, a la Biblioteca Josep Soler Vidal.