Síndrome de Cohen
Luca Rossi pujarà i baixarà en bicicleta 10 vegades a Begues

Luca Rossi és gavanenc i pare de bessons. Un d’ells pateix una malaltia minoritària de caràcter neurològic, relacionada mb l’espectre autista, anomenada Síndrome de Cohen. Per donar visibilitat a aquesta malaltia, de la que “a l’Hospital Sant Joan de Déu ens han dit que fins ara només hi ha un o dos casos a tota Espanya”, Luca s’ha proposat un repte: pujar i baixar en bicicleta 10 vegades a Begues.

Al darrere d’aquest gest no hi ha cap intenció de recaptar diners, el mateix Luca ens comenta que “molta gent m’ha preguntat si hi ha un número de compte, però no va per aquí el repte, jo sempre dic que si algú vol posar diners que els doni a Sant Joan de Déu”. Ell només vol posar sobre la taula el debat de les malalties minoritàries: “Máximo, el meu fill, no és gens violent, però per exemple en un restaurant potser es posa a cridar de sobte, i llavors hi ha gent que li sembla simpàtic i riu, i gent que se sent incòmoda”.

Per aquest motiu, Luca vol amb aquest repte “conscienciar a la gent de que existeixen persones que no disposen del llenguatge que tenim nosaltres ni la psicomotricitat d’un ésser humà dels anomenats normals, la gent s’ha d’adonar que vivim amb moltes persones que no són iguals i que hauríem d’acceptar els diferents comportaments de tothom, ja sigui un infant o una persona major”.

Luca portarà a terme el seu repte el proper 10 d’octubre, amb una sortida prevista de Gavà a les 06:30 hores. Els seus plans passen per fer les 10 pujades i baixades a Begues en un temps aproximat d’unes sis hores: “Normalment la gent no fa 10 sèries seguides, quan en fas el que és habitual és fer-ne tres o quatre”.

Luca no estarà sol, però, ja que “hi ha molta gent que ja m’ha confirmat que farà alguna sèrie amb mi, no totes, és clar, però igual un parell o tres, així que potser no estaré sol en cap moment”. I compte, que Luca creu que “potser m’acompanyaran entre 100 i 140 persones”, un suport que “em fa sentir que hi ha molta gent que vol canviar tot això i que millorem com éssers humans, em fa sentir molt bé tot aquest recolzament”.

Luca entrena fent cada setmana uns 400 quilòmetres setmanals amb la bicicleta, recorregut plans però especialment de muntanya. I és que pujar i baixar 10 vegades a Begues no és un repte a l’abast de qualsevol persona: “Jo crec que no ho pot fer tothom, sobretot pel fet d’haver de gestionar l’esforç i no córrer, perquè no és el dia per córrer”.