luis zahera

“Una ciutat entre el mar i muntanyes verdes”, aquesta és una de les frases que l’actor Luis Zahera ha dedicat a Gavà, un municipi que només havia visitat un cop abans amb la Candela Peña. Zahera, però, ha arribat a la Torre Lluc a fer el pregó de les festes de Sant Pere gràcies a la seva cosina gavanenca, Marta Zahera. Així ho ha explicat al seu discurs, animant al públic a gaudir “de totes i cadascuna de les activitats, concerts i actes en general, perquè, pel que he pogut veure al programa, són molts i variats”. També ha agraït a l’alcaldessa, a tot l’equip municipal i als veïns i veïnes de Gavà la càlida rebuda que li han donat.

Gemma Badia ha estat la primera a intervenir, destacant algunes de les activitats que es faran aquests dies, com els concerts i aquelles dedicades al col·lectiu LGTBI. Ha expressat l’honor que és per a ella donar pas al guanyador de dos premis Goya, i ha anunciat que “a l’octubre el tindrem a Gavà, amb el seu monòleg, a l’Espai Maragall”. Ha conclòs demanant a la ciutadania “que gaudeixi de les festes com nosaltres sabem: amb respecte, amb tolerància, amb civisme, però sense parar de passar-s’ho bé”.

Luis Zahera ha visitat Gavà en un moment àlgid en la seva carrera: ha guanyat el seu segon Goya per As bestas (el primer va ser per la pel·lícula El reino) i, a més de molt cinema, està fent publicitat, teatre i tota classe d’aparicions als mitjans. De fet, ha anunciat que tornarà a Gavà amb el seu monòleg Chungo i amb una gal·la benèfica a favor de l’Associació Espanyola contra el Càncer. “Estic en un moment dolç, mai no hi haurà un moment com aquest per a nosaltres, els actors i actrius, amb les plataformes i amb tot. Aquesta professió depèn molt de l’atzar, i a mi m’ha tocat la loteria”, ha dit. L’actor gallec ha acabat el pregó amb una frase en la seva llengua materna: “homes, mulleres e bestas, que comecen as festas!”.

I les festes han començat amb l’actuació del grup Hotel Cochambre al mateix escenari de la Torre Lluch, on centenars de gavanencs i gavanenques han saltat, cantat i ballat al ritme de versions de tots els temps.

Aquí podeu consultar tot el programa de la Festa Major

luis zahera