Lyric Glam
Els membres de Lyric Glam (Foto: Facebook del grup)

La Coral La Igualtat organitza el proper 19 de setembre el concert del grup Lyric Glam. És el primer que munten després de la pandèmia, i hi intervindran diversos musics interpretant peces d’òpera, sarsuela, i musicals. La Igualtat també tindrà una petita intervenció en aquest esdeveniment.

Cesca Martorell, directora de la Coral La Igualtat, ens ha explicat que la seva intervenció serà petita ja que, “com passa a tantes altres entitats, la gent encara té por i no s’ha pogut treballar a fons a causa de les restriccions, així que farem molt poqueta cosa”. La Coral, doncs, ha preparat un concert “conjuntament amb un grup de professionals, els Lyric Glam, que potser serà del gust de la gent que li agrada el cant perquè, a banda de lírica, també hi haurà sarsuela, musicals, sons del món, i crec que serà un concert bastant agraït”.

En un principi “s’havia parlat de la possibilitat que els acompanyem, però finalment no ho farem justament per totes les restriccions a l’hora dels assaigs, així que ells faran el seu concert i nosaltres farem una petita intervenció en aquest concert perquè no podíem nosaltres organitzar aquest esdeveniment i no fer una petita intervenció”.

És precisament en la qüestió dels assaigs on la Coral està tenint més difucltats derivades de les restriccions a causa de la pandèmia: “Tot suma, havíem de mantenir una distància molt gran entre cantaires, i després cantar amb mascareta és complicat perquè t’ofegues ja que a l’hora de respirar no entra tot l’aire que es necessita, fins i tot algunes persones es marejaven una mica, ha estat molt complicat assajar”. De fet, Martorell ens confessa que “encara hi ha gent que té por perquè no poden cantar amb mascareta, i per tant els cantaires de la coral no estan encara tots integrats”.

Tot i les dificultats, La Igualtat no vol deixar passar molt temps sense organitzar cap altre concert, i en aquest sentit ja estan treballant “en el concert de desembre que, aquest sí, serà molt maco perquè la gent ja ens està confirmant que s’apuntarà als assaigs”. Aquest concert, a més, “estarà enfocat al nostre 125è aniversari, i per tant serà un concert molt especial, no serà com el que fem habitualment al Nadal. Ens acompanyarà una petita orquestra que no podrà ser com ho teníem previst a causa de l’espai i les distàncies, així que serà una orquestra reduïda però tenim alguna sorpresa reservada”.

En relació a aquest 125è aniversari, Martorell lamenta que “hem hagut d’ajornar algunes de les activitats que teníem previstes i algunes ja no es podran tornar a programar. Altres estan només posposades i sí que les recuperarem, com per exemple el concert que teníem previst a l’Auditori que no es podrà fer fins l’any vinent”.

Martorell ha aprofitat per anunciar que “necessitem cantaires, i a més estem a punt de donar-li un gir a la Coral, a tota l’entitat, i fer una música diferent amb una altra cara més actual”. La Coral farà audicions però demanen que “tothom que vingui tingui uns mínims coneixements, o que tinguin molta oida o molta memòria”. Qualsevol persona interessada ja pot posar-se en contacte amb ells en el telèfon 647 81 06 19.

El concert de Lyric Glam tindrà lloc a l’Espai Maragall el diumenge, 19 de setembre, a partir de les 19:00 hores. Les entrades costesn 10 euros i es poden adquirir aquí.