raquel-sanchez-made-in-gava

 

raquel-sanchez-made-in-gava

Sánchez, parlant davant dels empresaris aquest matí

L’alcaldessa presenta “Made in Gavà” una estratègia per projectar la realitat i el futur econòmic de la ciutat

A la presentació, l‘hotel AC Gavà Mar, hi han assistit representants de les empreses instal·lades al nostre territori

“Made in Gavà” busca augmentar l’atractiu de la ciutat de cara al sector industrial i empresarial per a que esdevingui un centre d’atracció de noves empreses i per a que les ja instal·lades siguin més competitives i puguin créixer.  L’alcaldessa ha destacat que avui “fem una declaració d’intencions i al mateix temps un compromís ferm que assumeixo, volem sumar perquè ciutat i empreses, ciutat i treballadors, configurem junts l’estratègia econòmica de Gavà, i amb ella, els punts forts de la promoció econòmica de la ciutat i els trets definitoris de la marca Gavà”.


En aquest sentit el projecte comptarà amb la complicitat de les empreses que participaran analitzant la situació dels polígons industrials de la ciutat i proposant mesures per a que es millorin i siguin atractius per a noves empreses. En el tret de sortida d’aquest procés, que s’allargarà 8 mesos, Raquel Sánchez ha explicat que “ha de ser un punt d’inflexió que ens ha de permetre proclamar allò que fem a Gavà i sobretot allò que volem fer en el futur per guanyar en competitivitat i general més i millor activitat i més ocupació”.


El procés es desenvoluparà en tres fases. A la primera, que s’allargarà fins el 4 de juny, s’elaborarà una diagnosi de la realitat del parc empresarial a través d’una enquesta virtual en què les empreses valoraran qüestions sobre infraestructures i serveis.


La segona fase començarà amb la presentació dels resultats de la diagnosi i la creació de quatre grups de treball: Junts per fer Gavà més atractiu; Junts per atraure més empreses a Gavà i Junts per fomentat el talent a Gavà.


El 13 de juliol s’obrirà la tercera i última fase en què es prioritzaran les accions que es portaran a terme.


A la trobada d’avui, l’alcaldessa ha presentat algunes propostes concretes com millorar el funcionament i l’estat general dels polígons, impulsar la implantació de fibra òptica i modificar la normativa urbanística per facilitar noves activitats. Raquel Sánchez ha afegit que “el paper de l’Ajuntament s’ha de centrar a garantir les condicions i els entorns òptims per al desenvolupament de l’activitat productiva, evitant els excessos d’intervencionisme. Hem de potenciar l’autoresposabilitat empresarial i s’ha de plantejar una nova política económica i industrial a una escala més gran que superi els límits administratius locals”.


Les empreses es comprometen a enriquir i validar la diagnosi municipal i a posar en valor les oportunitats del territori i també contribuirán a difondre la marca “Made in Gavà” entre clients i proveidors per afavorir la implantació de nous projectes empresarials.


La presentación ha comptat amb una tertúlia entre diferents empresaris relacionats amb Gavà en la que s’ha començat a fer un diagnòstic de la situació.