Manel Triguero va ser el protagonista d'una recepció a l'Ajuntament, presidida per l'alcaldessa
Manel Triguero va ser el protagonista d'una recepció a l'Ajuntament, presidida per l'alcaldessa

Manel Triguero, abans d’aquest premi del Concurs Literari “Prometeo 2021” , va guanyar, quan estava a 1r d’ESO, els Jocs Florals Escolars de Gavà. Manel Triguero té una discapacitat visual del 81% i fa uns dies ha començat les classes de 1r de Batxillerat d’Humanitats.

Ahir a la tarda el jove poeta va ser el protagonista d’una recepció a l’Ajuntament amb l’alcaldessa, Gemma Badia, i la tinenta d’alcaldessa de Benestar, Educació i Cultura, Ester Zamorano. Manel Triguero té un gran coneixement de la llengua i una gran sensibilitat per expressar els seus sentiments, “Necessito escriure, és part de mi”, va explicar. Aquesta necessitat és va aprofundir fa un parell d’anys “quan es van ajuntar una sèrie de successos que em van portar a una de les pitjors èpoques de la meva vida. No tenia ganes de res. Em van diagnosticar ansietat, de fet la cosa es va desencadenar cap a una depressió. Arrel d’això vaig decidir escriure com a teràpia i a part de que m’agradava volia transmetre coses a la gent i no callar-me el que sentia”.

L’alcaldessa, Gemma Badia, va assegurar que “Manel és un noi amb una sensibilitat molt gran i a més molt valent”. Per a l’alcaldessa és d’admirar “la capacitat que té de plasmar els seus sentiments amb una poesia i la valentia de que tothom pugui llegir-los”. Badia creu que té un important futur per endavant: “Ara està a batxillerat i té per davant tota una carrera com a poeta, és un orgull que, a més, siguis de Gavà”.

El poema que va obtenir el segon premi al concurs de l’ONCE “Lealtad” transmet “una lleialtat, com el títol explica, fins i tot una devoció cap aquesta persona que em va fer sentir la persona més feliç del món durant el temps que la vaig tenir com amistat”.

A més d’aquest poema té escrit i guardat al seu ordinador un repertori de trenta poemes que només han vist els més propers. Publicar-los seria un somni: “Si alguna editorial em vol publicar, per mi perfecte. Jo estic obert a ofertes. Són poesies que vull compartir amb el mon. Vull aportar el meu granet de sorra a la societat i que si algú pot treure una ensenyança o sentir-se identificat amb el que faig per mi seria perfecte”.