manifestació alliberament empresonats procés

La ciutat s’ha sumat a les concentracions convocades a les portes dels ajuntaments dels diferents municipis catalans amb motius de l’aturada de país que va tenir lloc aquest dimecres. Així, els manifestants es van trobar a la plaça de Jaume Balmes i, tot seguit, amb pancartes a favors de la democràcia, llaços grocs i rètols demanant l’alliberament del president i els consellers de la Generalitat cessats i dels presidents d’Òmnium i ANC, van iniciar un recorregut pels carrers del centre. Diversos tractors, lluint banderes estelades es van sumar a aquesta marxa lenta.

D’altra banda, els efectes de l’aturada convocada pel sindicat Intersindical-CSC va tenir un seguiment desigual a la nostra ciutat i, a l’igual que a la resta de Catalunya les accions es van centrar a les carreteres i a les vies del tren.

Un dels àmbits en què la vaga va tenir més efecte va ser en l’ensenyament. Les escoles públiques van obrir a mig gas ja que, encara que van treballar molts professors, l’afluència d’alumnes va ser bastant més reduïda després que les direccions d’alguns col·legis advertissin que no es podria «garantir l’horari lectiu, la dedicació adequada a l’alumnat, l’habitual funcionament del centre, així com tampoc els diferents serveis que ofereix el centre».