Manifestació davant la BP de Gavà

Desenes de persones es van sumar divendres al matí a la concentració convocada per CCOO davant l’estació de servei BP de Gavà de l’avinguda de Joan Carles I. El sindicat ha denunciat que l’empresa Doblenca, una franquícia de la multinacional BP Oil España a Gavà, ha acomiadat de manera improcedent una de les treballadores ja que asseguren que “ho han fet perquè l’empleada era la delegada sindical i defensava els drets de la resta de treballadors”. La secció sindical d’Indústria de CC.OO. assenyala que “es tracta d’un cas de persecució sindical, ja que l’empresa l’ha acomiadada per exercir la seva tasca en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i per la millora dels llocs de treball”.

CCOO recorda que “fa més d’un any que aquesta companya està reclamant a l’empresa que es regulin les tasques dels venedors-expenedors, ja que no és possible combinar les tasques pròpies de la cafeteria (com la caixa, servir begudes, enfornar pastes, fer entrepans, netejar taules i vaixella) amb les tasques pròpies d’una estació de servei (posar combustible, inflar rodes, netejar el túnel de rentat, servir bombones de butà i netejar els serveis)” i que “les actuacions que ha fet la delegada de CCOO pel reconeixement d’aquestes tasques per tal de beneficiar el conjunt de la plantilla i que això es tradueixi en un millor servei per als clients, han suposat el seu acomiadament”.

Davant d’aquesta situació, CCOO exigeix a Doblenca “la readmissió immediata d’aquesta companya”, i adverteix l’empresa que durà a terme “les accions necessàries per aconseguir-ho”.