mapa

La Casa Gran ha acollit la presentació d’un mapa d’activitats físiques i esportives per fer arreu la ciutat, creat per un grup d’alumnes de 2n d’ESO de l’institut El Calamot. Aquesta proposta va sorgir dins del currículum d’educació física de secundària d’aquest centre, dins l’apartat d’activitats recreatives. El professor d’aquesta matèria, David Godina, va dir durant la presentació que volien que el mapa “estigués vinculat amb el municipi. La idea era fer activitats tant físiques com esportives als diferents equipaments que hi ha a Gavà, i vaig pensar que podíem crear un mapa amb les activitats que els i les alumnes anessin pensant i creant, i enllaçar-ho tot de tal manera que pogués utilitzar-lo qualsevol persona”.

Així, a classe es van fer propostes realistes per a activitats individuals o en grup. Els nois i noies havien de dur a terme els exercicis pensats i posar-los després dins del mapa. El resultat han estat 41 activitats, des de córrer per la platja fins a bàsquet 3×3 a la riera de Sant Llorenç, passant per una rutina de cames al Parc del Mil·lenni, una ruta de senderisme per Bruguers, l’ús de l’skate park de Gavà i moltes coses més. Les podeu veure una per una al mateix mapa, que està penjat a la web www.gavajove.cat.

Un dels autors del mapa, l’Hugo González, assegura que “està adreçat a qualsevol persona que pugui i a qui li agradi fer esport. Hi hem posat jocs esportius, camins per la muntanya, per Gavà Mar, per la ciutat, pistes de futbol, bàsquet, la Diagonal… hem fet gairebé tots els esports”. Els i les joves que han contribuït a fer aquest mapa s’hi han presentat de manera voluntària. D’aquesta manera han pogut dur a terme un projecte fora de les aules i que promou una activitat saludable a nivell físic i mental.