puntual

Dimecres, 25 d’octubre, es va emetre l’últim capítol de La Puntual, el talent teatral de TV3, en el qual un grup d’actors i actrius amateurs eren escollits per interpretar l’”Auca del Senyor Esteve”, de Santiago Rusiñol, sota la direcció d’Àngel Llàcer. Entre les participants va estar la gavanenca Mar Robles, que va arribar fins al final interpretant el personatge de Maria. Per a la Mar, integrant de l’Espai Escènic, aquesta ha estat una experiència molt intensa i positiva. “L’any passat vaig veure anunciat el càsting, però era Terra Baixa, que té un to dramàtic… vaig pensar que no tenia cap possibilitat i vaig deixar-ho córrer”, explica la Mar. “Però en veure l’anunci del càsting d’aquesta segona temporada, amb l’Auca del senyor Esteve, que és una comèdia, m’hi vaig llençar. Al cap d’un mes vaig rebre la trucada que em convocava al càsting presencial, va començar l’aventura i estic supercontenta”.

Però la Mar Robles no ha estat l’única gavanenca present en aquest programa, i és que Guillem Martí ha estat l’encarregat de l’escenografia de la representació teatral. Martí explica que “vaig sortir fa un any de l’Institut del Teatre, d’estudiar escenografia i, de cop, vaig tenir l’oportunitat d’aparèixer a TV3 fent l’escenografia de La Puntual, que és un projecte molt gran, amb tots els actors i actrius, que són moltíssims, i amb tota la companyia, on hi ha molta gent involucrada. És molt gratificant, no només pel fet de poder participar, sinó també de visibilitzar la feina de l’escenògraf i que la gent, des de casa seva, pugui veure com es crea una obra de teatre, des dels assajos fins al disseny de vestuari, la il·luminació o la creació de l’escenografia”.

En Guillem està molt satisfet del resultat obtingut, malgrat que muntar l’escenografia va comportar molta feina, en ser molt detallista com les obres de Rusiñol. La Mar, per la seva banda, també està satisfeta de tot allò que ha après durant la gravació dels programes, més enllà dels aspectes de la interpretació. La Puntual ha deixat una profunda empremta en els dos, que ja troben a faltar el programa. Tot i això, ben aviat se’ls hi tornarà a girar feina amb la gira, que es farà per tota Catalunya i que els portarà a algun lloc important que descobrirem d’aquí poc. Cal estar, doncs, ben atents per veure si podem assistir a prop de casa nostra a veure l’obra i els nostres representants gavanencs