Mar Sordé
Mar Sordé, aquest matí amb la seva segona novel·la

Mar Sordé presenta a Gavà la seva segona novel·la, “Yo soy: Sin límites”. És una obra que es va gestar fa un any “davant d’una situació personal d’incapacitat davant de l’anomenada violència institucional, i com que soc escriptora i m’agrada expressar-me amb paraules, aquesta novel·la té una trama però també és interactiva i hi ha un missatge implícit”.

Quin és aquest missatge? Sordé, que és coach titulada, ens ho defineix molt clarament: “vull demostrar a la gent que, a través del coaching, no tenim límits, les nostres creences ens limiten i són les que ens impedeixen ser nosaltres mateixos, així que es tracta de connectar amb nosaltres mateixos”.

Utilitzar el format de novel·la per traslladar aquest missatge va ser una decisió molt conscient de Sordé: “No volia que es veiés aquesta obra com un llibre d’autoajuda perquè no ho és. De fet el coach mai ajuda sinó que és una persona facilitadora que porta de la mà al client, li ajuda a trobar les seves pròpies respostes”. En aquest sentit, l’autora assegura que “si la novel·la es ven doncs molt bé, però no la he escrit per vendre sinó que és la porta de sortida del meu projecte com a coach, ja que jo soc coach sistèmica especialista en violències de tot tipus, especialment les silencioses”.

Potser el concepte de coach sistèmica és una mica nou, però Sordé vol destacar la seva efectivitat: “Tot en la nostra vida forma part d’un sistema que té diversos elements, i quan un dels elements no funciona, o està alterat o no està present, llavors el sistema deixa de funcionar. En el moment, doncs, que toques un dels elements tot automàticament s’equilibra”. Segons explica Sordé, el coach en aquest cas el que fa és, “a través de l’anomenada PNL, Programació Neurolingüística, tornar a donar aquest equilibri. Potser sona molt fantasiós però no ho és, i funciona en les famílies, en les empreses i en l’univers. La meva tasca és, doncs, ajudar a les persones a recuperar el seu propi equilibri”.

El llibre es pot comprar a Amazon per 11,99 euros, però Sordé l’està venent personalment a 10 euros i, per tant, qui vulgui estalviar-se uns diners li pot demanar directament a ella a les seves xarxes socials o a l’adreça de correu electrònic davimar26@yahoo.com. L’escriptora i coach presentarà “Yo soy: Sin límites” el 22 de novembre a la Biblioteca Josep Soler Vidal a partir de les 18:30 hores.