Marató d’espigolades per l’aprofitament alimentari
Marató d’espigolades per l’aprofitament alimentari

La 1a Marató #joespigolo per l’aprofitament alimentari és un esdeveniment impulsat per la Fundació Espigoladors amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

El proper diumenge 3 d’octubre de 10 h. a 13 h., l’entitat organitzarà espigolades -recollides d’aliments als camps del sector primari- simultànies a diferents localitzacions del territori català, per tal d’impulsar i visibilitzar aquesta activitat que poc a poc es va consolidant de nou al nostre país. Les zones agrícoles del Parc Agrari del Baix Llobregat, l’Espai Agrari de la Baixa Tordera i del Camp de Tarragona, on l’entitat desenvolupa habitualment les seves accions d’espigolament, acolliran l’activitat, que preveu la participació d’una cinquantena de voluntaris i voluntàries.

L’acció s’emmarca en la setmana del Dia Internacional de Conscienciació sobre les Pèrdues i el Malbaratament Alimentari (29 de setembre), i en un context en què la transició cap a sistemes alimentaris més sostenibles és a l’agenda política i mediàtica mundial. Enguany, Barcelona és la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible: entre el 19 i el 21 d’octubre de 2021, la ciutat serà la seu del 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà. També aquest 2021 ha estat declarat l’Any Internacional de les Fruites i les Verdures, amb l’objectiu de visibilitzar-ne els beneficis per a la nutrició humana i la salut i per la transició cap a dietes més sostenibles.

L’esdeveniment comptarà amb la presència del Sr. Joan Gòdia, Director General d’Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, qui assistirà en representació del Departament a l’espigolada del Camp de Tarragona.