Marató Mediterrani 2017

Aquest dilluns s’ha presentat al hall interior del Centre Comercial L’Ànec Blau de Castelldefels la XIII Marató del Mediterrani, que es aquest diumenge als municipis de Castelldefels i Gavà. La prova, amb sortida i arribada al Canal Olímpic, es presenta com una de les més consolidades i amb més renom dins del calendari de l’atletisme català i un referent a nivell internacional. Com és habitual la cursa presenta un bon circuit planer que discorre en gran part pel passeig Marítim; i amb sortida i arribada al Canal Olímpic. Enguany es pot participar en tres distàncies: Marató per equips, Mitja Marató de 21 km o cursa de 10 Km.

A través de l’eslògan ‘¡No corris, vola!’, l’organització vol convidar tothom a córrer qualsevol de les tres proves que es disputen i donar-li cert caràcter solidari, ja  que aquest any serà en benefici de la Fundació d’Oncologia Infantil Enrique Villavecchia de Barcelona. Es tracta d’una entitat que treballa amb un projecte que té per objectiu atendre les necessitats de nens i joves malalts de càncer per millorar la qualitat de vida i la dels seus familiars.

El lliurament de trofeus serà pels tres primers de la classificació general masculina i femenina de cadascuna de les proves.

Valoracions

El primer tinent d’alcalde i president de l’Àmbit de Benestar i Acció Social de l’Ajuntament de Gavà, Miquel Angel Díaz qualificava “d’equipament d’avantguarda” el canal olímpic i assegurava que “cal treballar perquè aquesta prova, que ja s’ha convertit en un activitat fixa del calendari es mantingui, millori i incrementi encara més la seva participació. És un bé preuat pel seu caràcter popular que posa en valor el territori, un espai magnífic per fer esport, salut i civisme”. Díaz destacava també que “bona part de l’èxit rau del treball en xarxa entre institucions i comerços” i feia menció també a la seva vessant “solidària”. El tinent d’alcalde gavanenc també ha recordat que “aquest any és especial, ja que es commemoren els 25 anys d’ençà de la celebració dels Jocs de Barcelona, un gran esdeveniment gràcies al qual ens vam obrir a la modernitat esportiva. Va ser fruit d’un esforç col·lectiu que cal valorar i comunicar-lo a les noves generacions”.