marc-alcala-090117

El gavanenc Marc Alcalá, subcampió europeu sub 23 dels 1.500 metres i campió, va sorprendre a tots els favorits en el Cross de Reis de Sant Sebastià, el clàssic cross de la Gimnástica de Ulía després de guanyar, amb un temps de 29:32:2, en els últims metres al favorit, L’Hassan Oubaddi, mentre que Paula González Berodia es va imposar en la categoria femenina.

La 87 edició d’aquesta prova, la segona de més antiguitat a Espanya, es va disputar sobre un circuit urbà sota un intens fred, en un dels dies de temperatura més baixa dels darrers anys a la capital guipuscoana. S’esperava un duel entre Oubaddi i Iván Fernández, el pupil de Martín Fiz, que al final no va poder mantenir l’alt ritme dels dos primers i va acabar fent bronze en la línia de meta del passeig de la Zurriola.

El premi gros se’l van disputar en els metres finals Alcalá i L’Hassan Oubadi, espanyol d’origen marroquí que era l’últim vencedor de la prova després de guanyar en 2016 a Javi Guerra. Dos segons van separar, en la línia d’arribada, a ambdós corredors en favor del gavanenc, qui ja s’ha convertit en un dels més prometedors migfondistes de l’atletisme espanyol.

Paula González, en categoria femenina, sí va fer bons els pronòstics que li atorgaven la condició de clara favorita i l’asturiana no va trobar rival entre les dones participants.

Elena Loyo va ser segona i la de Salamanca, Gema Martín, una altra de les favorites, arribaria molt despenjada, després de les bones sensacions que va deixar en les carreres de final d’any.