Marea Pensionista contra BB Service
Un dels moments de la xerrada.

La sala d’actes del Museu va acollir divendres una xerrada sobre les residències que estafen la gent gran organitzada pel col·lectiu de Marea Pensionista a Gavà. El seu portaveu, Manuel Francisco Sandoval, assegura que “és tracta d’un tema greu sobre el qual cal informar per evitar que, ni els usuaris ni les seves famílies puguin resultar afectades perquè estem parlant de salut i de benestar humà”.

Sandoval assenyala que “és enormement preocupant que hi hagi franquícies que, aprofitant aquest nou context de capitalisme salvatge neoliberal en qual estem immersos, determinades franquícies s’estan apropiant d’un servei que hauria de ser públic. La conseqüència de tot això son estafes, maltractaments i, fins i tot, morts per abandonament”.

En el decurs de l’acte es va projectar “Pactos de Silencio”, un documental que denúncia el cas de BB Service, l’empresa que segons ha assegurat el portaveu i coordinador de la Plataforma d’Afectats, Roberto Martínez, “va guanyar uns 90 concursos a Espanya per gestionar centres geriàtrics que deixant desatesos i sense pagar la plantilla”. Martínez afirma que “ha quedat acreditat per l’administrador concursal que aquesta organització delictiva criminal ha robat 35 milions d’euros de diners públics destinats a persones dependents” i que “la xifra és, amb tota seguretat, molt més elevada perquè manquen documents i s’han destruït proves”.

Martínez també lamenta que “malgrat tot, l’empresa, sota altres noms, segueix actuant en diverses províncies, com és el cas de la residència de Granollers on tenim constància que no tracten bé els usuaris i, fins i tot, van deixar morir un avi. Volem que paguin el mal que han fet i, sobretot, evitar que torni a passar perquè cal protegir aquests col·lectius tan vulnerables”. Martínez precisa que “sortosament, la gent cada vegada s’informa més per evitar caure en aquests fraus tan greus i s’han constituït altres plataformes com la nostra per denunciar casos d’altres residències d’arreu d’Espanya”.

Des de Marea Pensionista, Manuel Francisco Sandoval també ha subratllat la necessitat de “seguir està treballant per a aconseguir una Llei de la Gent Gran a Catalunya perquè ens fa molta falta”