Marea Pensionista es mobilitza dissabte

La recentment constituïda Marea Pensionista a Gavà ha volgut fer “una crida a la població per tal que se sumi dissabte a la manifestació” que es farà a Barcelona per reivindicar unes pensions dignes. Manuel Francisco Sandoval, portaveu del grup a Gavà, assegura que “poc a poc ens consolidem” i ha subratllat “la necessitat de créixer, no només amb més pensionistes a sinó també amb gent jove, perquè aquest és un tema social i de futur”. També ha demanat que “s’hi sumin totes les organitzacions socials del municipi i també les possibles plataformes que s’han format, perquè junts tindrem més pes i demostrarem que al país hi ha una força viva encara que siguem persones grans”.

Domiciano Sandoval, fundador i portaveu de Marea Pensionista a Catalunya, que avui també ha estat a Gavà per demanar el suport al projecte, ha destacat “la importància que s’hagi constituït un grup de treball a nivell local, que unit als diversos i nombrosos grups que es van creant a diferents municipis ens podem estendre”. També creu que la protesta de dissabte serà més massiva que la del dia 22, ja que el tema és important i afecta a tots, també als joves que seran pensionistes en el futur”.

Sandoval ha dedicat la major part dels últims cinc anys a defensar el sistema públic de pensions. Va ser el primer a portar als tribunals la pujada del 0,25%, i va aconseguir que es presentessin milers de demandes de pensionistes en contra d’aquesta mesura. Van col·lapsar els jutjats socials de Barcelona i van arribar fins al Tribunal Constitucional que finalment va desestimar les demandes en una sentència polèmica. Fa uns dies, Domiciano ha elevat la seva demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans d’Estrasburg, que haurà de pronunciar-se sobre la matèria.