Marea Pensionista xerrada residències
Manuel Francisco Sandoval, portaveu de Marea Pensionista de Gavà

Marea Pensionista de Gavà ha organitzat una xerrada sota el títol Saps que hi ha residències que estafen a la gent gran?. A l’acte presentat per Manuel Francisco Sandoval, portaveu d’aquest col·lectiu a nivell local, participaran els diferents ponents i es projectarà el documental Pacto de Silencio.

Manuel Francisco Sandoval ha destacat com a objectiu prioritari d’aquest acte “fer una exposició del que està passant avui dia a les residències de la gent gran degut a que estan gestionades per franquícies que s’estan apropiant d’un servei que hauria de ser públic. La conseqüència de tot això son estafes, maltractaments i, costa molt de dir, morts per abandonament”.

En el decurs de l’acte es projectarà el documental Pactos de Silencio, un documental que Manuel Francisco Sandoval qualifica de “clarificador de tot el que està passant com a conseqüència de que les residències es gestionen per franquícies neoliberalistes que només busquen recursos econòmics per qualsevol lloc”.

El documental Pactos de Silencio denúncia el cas de l’empresa BB Service que va guanyar uns 90 concurs a Espanya per gestionar centres geriàtrics que “deixava desatesos i sense pagar la plantilla” segons la Plataforma d’Afectats per BB Service. El documental  destapa el frau de més de 35 milions d’euros que es van destinar a BB Service.

Manuel Francisco Sandoval ha explicat que actualment Marea Pensionista de Gavà està treballant “per a aconseguir una Llei de la Gent Gran a Catalunya perquè ens fa molta falta”