Mario Castell
Castell, amb la Copa d'Europa per a la selecció espanyola Sub18 de beisbol (Foto: Cortesia Mario Castell)

El jove gavanenc Mario Castell és un dels integrants de la selecció espanyola de beisbol Sub18 que el passat dissabte 20 d’agost va aconseguir guanyar el Campionat d’Europa que es va disputar a Txèquia. La final es va disputar sota una intensa pluja, i de fet el partit es va haver d’aturar a la part alta del cinquè episodi perquè el terreny de joc estava impracticable. El marcador que hi havia llavors, que era de 6 carreres dels espanyols per dues dels holandesos, és finalment el resultat validat com a final i el que proclamava al combinat espanyol com a campió europeu. Aquesta és la primera medalla d’or que guanya Espanya en aquesta categoria.

Castell ens ha explicat que “tots pensàvem que teníem possibilitats perquè a la fase de grups ja havíem jugat contra Holanda i havíem guanyat. A més, no havíem perdut cap partit des de que estàvem concentrats, així que la veritat és que sí que teníem confiança”.

La victòria va ser molt important per Castell en el pla personal ja que “sortia d’una recent operació i portava tot l’any preparant-me per aquesta competició, i per sort ja no arrossegava cap complicació quan va arribar l’hora de jugar”. De fet, aquesta és la primera vegada que el convoquen per jugar a la selecció Sub18: “Anaven a convocar-me l’any passat, però com que vaig tenir la lesió i la posterior operació, al final no em van convocar enlloc”.

És per tot això que Castells assegura sentir-se “molt orgullós d’aquest triomf, ja que jo sé el que m’ha costat arribar, és una victòria molt important i segurament soc el que més content està a la selecció a nivell personal”.

Mario Castell
Tot l’equip celebrant la conquesta del títol europeu (Foto: cortesia Mario Castell)

Castell és l’únic jugador gavanenc en el combinat Sub18 de la selecció espanyola de beisbol, “tot un orgull”, ens assegura aquest jove que va descobrir la seva passió per aquest esport “perquè el meu pare, Ivan Castells, ha jugat tota la vida al Viladecans, i jo quan era petit sempre anava amb ell a tots els partits i a tots els entrenaments, i al final em vaig decidir a provar-ho”.

Castell, que milita al Club Hércules L’Hospitalet, vol intentar dedicar-se professionalment al beisbol, “o si no em puc dedicar plenament, al menys vull poder compaginar-lo amb la meva vida, no tinc intenció de deixar de jugar a beisbol”