Mart XXI 2024

Alumnat de Secundària de Gavà participa, un any més, al Mart XXI, un projecte amb la UPC de Castelldefels consistent a treballar en equip crear una suposada colònia humana al planeta Mart. Enguany, la iniciativa que ja té 13 anys de vida, s’estructura en dues edicions, una primera que ha tingut lloc del 25 al 31 de gener, amb 84 estudiants de Sant Vicenç dels Horts, Vallirana, Viladecans i Sant Just Desvern, que provenen de 10 centres docents diferents. A la segona edició, que es porta a terme, de l’1 al 7 de febrer hi prenen part uns altres 84 joves provinents de 21 centres docents diferents de Castelldefels, Gavà i Viladecans.

Els i les participants es distribueixen com és habitual, en set grups de treball que tracten específicament situacions de supervivència necessàries per establir una colònia.

  1.    Llançament, navegació, aterratge i sistemes de locomoció al planeta Mart
  2.    Telecomunicacions entre la Terra i el planeta Mart
  3.    Telecomunicacions dins la colònia instal·lada al planeta Mart
  4.    Monitoratge i control de la colònia: aplicació de la tecnologia mitjançant sensors
  5.    Robòtica
  6.    Producció Alimentària per als habitants de la colònia
  7.    Suport Vital per als habitants de la colònia

En les primeres sessions es treballa per grups temàtics, però posteriorment es posen en comú les conclusions als miniplenaris, fomentant la comunicació oral i l’exposició d’idees i solucions.

El darrer dia, cada grup de treball exposa un dels seus experiments.