Marta Gimeno nominada als Premis Dona TIC
Marta Gimeno nominada als Premis Dona TIC

L’emprenedora Marta Gimeno, vinculada a Gavà professionalment i també a nivell personal, ha estat nominada als Premis Dona TIC de la Generalitat, uns guardons que promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic. Aquest és, precisament, el cas de la Marta, que opta a un dels premis en la categoria “Dona TIC emprenedora”, que el reconeix com dona fundadora o cofundadora d’una empresa del sector de les TIC o que ha dut a terme innovacions en l’empresa familiar, com a intraemprenedora.

Gimeno, que porta 10 anys de trajectòria professional vinculada a les noves tecnologies precisa que “gràcies a l’esforç i la constància de tot un equip” que l’ha ajudat els seus projectes ha aconseguit “crear i fer créixer fins a 5 projectes que permeten als usuaris accedir a opcions d’oci i fer nous amics”.

Segons Gimeno, “optar a aquests guardons és una gran notícia” i l’existència dels mateixos “és molt important per fomentar els estudis i opcions laborals relacionades amb les noves tecnologies entre les noies, ja que històricament sempre resultaven un grup minoritari”.

Premis DonaTIC

Els Premis DonaTIC, organitzats pel Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, tenen el doble objectiu de reconèixer el paper fonamental de les dones en el món professional, empresarial i acadèmic de les noves tecnologies, i oferir referents a les nenes i adolescents que dubten si dedicar-se o no a les disciplines STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) en el futur.

Aquests guardons promouen l’accés de les dones a l’àmbit tecnològic, n’incrementen la presència, reconeixen el paper essencial d’aquelles que ja pertanyen al món TIC i, en definitiva, en fomenten la participació en la construcció de la societat digital amb criteris d’igualtat.

El lliurament dels guardons dels Premis DonaTIC es fa coincidir amb el Dia d’Ada Lovelace, en reconeixement a la que fou la primera programadora de la història. Enguany cau en festiu, per tant, el lliurament dels Premis DonaTIC 2021 es farà el següent el 13 d’octubre.