Marxa ciutadana per demanar un servei de bus digne

La Plataforma Per un Bus Digne formada per La Plataforma de Foment del Transport Públic (PTP), Catalunya Camina (CC), els Sindicats CCOO, UGT, CGT, i la Federació Comarcal d’Associacions de Veïns del Baix Llobregat (FAVBaix) i ECOM convoquen una marxa reivindicativa per demanar “un servei de bus digne al Baix Llobregat sud”. La manifestació serà aquest dissabte, 9 de juliol, i partirà a les 9.30 hores de l’estació de RENFE de Gavà i en ella els participants, que portaran paraigua, caminaran prop de 2 quilòmetres fins davant de l’Ajuntament de Viladecans.

Els convocants es queixen que “des del primer minut que Mohn plega i és AVANZA i s’ocupa de fer d’operador, el 26 de desembre, els problemes no han parat de succeir-se fins que la situació ha esdevingut insostenible”.

Segons el Lluis Carrasco, coordinador de Promoció Transport Públic al Baix Llobregat i membre de la Plataforma per un servei digne de bus al Baix Llobrega, “tot plegat és fruit de comptar amb una flota d’autobusos molt envellida que impedeix que diàriament entre 40 i 60 vehicles puguin sortir perquè s’avarien, i els que funcionen presenten greus deficiències, com ara que no funcionin les rampes per a minusvàlids. També és habitual que s’espatlli l’aire condicionat i hi hagin deficiències en la carrosseria i la neteja bàsica”.

 Carrasco assegura que “els usuaris estem molt enfadats també per l’incompliment dels horaris i freqüències, i que a més no s’avisi d’aquesta circumstància per tal que el passatger pugui estar previngut” i explica que “arran d’això han esclatat situacions com la viscuda ara fa pocs dies a la platja de Gavà on els viatgers enlloc d’esperar els 12 minuts anunciats, el comboi va passar als 45 minuts i ja ple a vessar. La gent va esclatar i va decidir impedir al conductor que sortís fins al punt que va haver de personar-se la policia”.

Carrasco lamenta que “la renovació de la flota no es farà fins a l’estiu de l’any vinent i no entén “com es fan millores en altres línies i no es prioritza aquesta”.