Marxa nocturna

La Unió Muntanyenca Eramprunyà (UME) organitza el proper dissabte, 18 de juny, la seva tradicional marxa nocturna. Aquest any, al contrari que en altres ocasions, “no pujarem fins el castell d’Eramprunyà, que és el que fèiem habitualment en aquesta marxa nocturna, perquè el Parc ens ha limitat l’accés a la nit per un tema de seguretat i de nidificació d’una au nocturna”, segons ens ha explicat Brugués Comas, presidenta de l’entitat.

Tot i aquest entrebanc, la UME no ha tingut cap problema en “buscar una alternativa fora del Parc Natural, així que enguany hem hagut de modificar el recorregut i pujar només fins a l’Ermita de Brugués. Creiem que també pot ser un recorregut molt bonic i esperem que la lluna plena ens il·lumini i sigui una jornada molt maca”. La sortida es farà a les 20:00 hores des de la seu de la UME, al carrer Salvador Lluch, i “pujarem caminant fins a Brugués per la zona de Mas Vilà. Un cop a l’explanada farem un sopar de carmanyola on l’entitat portarà també alguna sorpresa de menjar i de beure. I després, en lloc de baixar però on hem pujat ho farem per la zona de Can Mas”.

Comas destaca que el recorregut “no arriba a 8 quilòmetres i és assequible per a tothom, la pujada de fet la farem que encara serà de dia, i serà només la baixada que la farem ja de nit i, per tant, serà una mica més complicada, però no es difícil ja que és una camí ample i estarem tots junts i portarem llanternes, així que segur que no hi haurà cap problema”.

Aquesta marxa nocturna “fa molts anys que la portem a terme, però degut a la situació derivada de la Covid fa dos anys que no la podem fer. Acostumem a fer-la a principis de l’estiu, que és quan s’està més fresc, i si pot ser a prop de la lluna plena per tal que ens il·lumini una mica en el nostre camí”. A més, l’activitat es fa “en memòria del primer president que va tenir la UME l’any 1963, Emili Trallero, així que fem aquesta sortida una mica en reconeixement de la feina feta”.

La participació “és oberta per a qualsevol persona que vulgui participar, sigui o no sòcia de l’entitat, tot i que els no socis hauran de pagar un petit suplement de 5 euros ja que hem de contractar una assegurança en cas que passi qualsevol accident”. Això sí: tothom que vulgui prendre part en aquesta marxa nocturna “s’ha d’inscriure prèviament, siguin socis o no de la UME, ja que hem de tenir la previsió de quanta gent pujarà per calcular el tema del menjar”. Per inscriure’s hi ha dues opcions: o fer-ho directament a la seu de la UME, dimecres i divendres de 19:00 a 21:00 hores, o bé es pot enviar un correu electrònic a l’adreça umesecretaria@gmail.com.