Escola Pública
L'Alcaldessa ha intercanviat impressions amb el director de l'Institut El Bruguers

L’escola pública de Gavà ampliarà l’oferta el pròxim curs amb la recuperació de la segona línia de P3 a l’escola Marcel·lí Moragas i la incorporació de l’ESO a Gavà Mar. La resta d’escoles públiques de la ciutat no experimenten cap canvi respecte a aquest curs que està a punt de cloure.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha fet públiques les dades de matriculació per al curs 2017-2018. “Unes dades que constaten que l’escola pública de Gavà té una bona salut i que cada vegada més es referma l’aposta de la ciutadania vers aquesta oferta educativa”, ha afirmat.

Destaca el fet que a P3, el 92% de les famílies de Gavà ha aconseguit inscriure els seus infants en l’opció que han triat en primer lloc. Només s’ha assignat la plaça d’ofici a 21 alumnes (12 de P3 i 9 de 1r d’ESO). A hores d’ara per a P3, l’escola pública de Gavà ofereix 8 vacants. Quant a l’escola concertada, les vacants s’apugen a 11. Aquests darrers centres mantenen el nombre de grups i pràcticament la xifra d’alumnat.

La novetat més destacada per al pròxim curs és l’inici de l’ESO al barri de Gavà Mar, amb dos grups. Això serà possible gràcies a l’ampliació de l’escola amb dos mòduls prefabricats, que no es destinaran a aules sinó a altres usos lectius. Aquests mòduls seran operatius mentre s’executin les obres del nou edifici de l’institut-escola, que es preveu que s’allargaran durant dos anys. L’elaboració del projecte executiu del nou centre, que està elaborant el Departament d’Ensenyament en col·laboració amb l’Ajuntament, està previst que estigui enllestit al juliol.

Els dos instituts públics El Calamot i  Bruguers mantenen el nombre de grups. Quant al Bruguers, cal destacar l’elevat nombre de preinscripcions, 115 que van superar amb escreix la xifra de places ofertes, un total de 84, cosa que, segons Raquel Sánchez, “demostra que el projecte educatiu del Bruguers està molt ben valorat per part de la ciutadania, un institut que recentment va rebre el Premi Ciutat de Gavà pel projecte Buchenwald de recuperació i preservació de la memòria històrica”.

Davant d’aquesta demanda de preinscripcions, famílies i Ajuntament van sol·licitar l’obertura d’una nova línia d’ESO, una petició secundada per més de 1.000 signatures que el Departament d’Ensenyament va desestimar. “No obstant això, si l’any que ve es reprodueix aquesta bona xifra de preinscripcions tornarem a insistir perquè s’obri el nou grup”, ha afirmat l’alcaldessa.

Raquel Sánchez també s’ha referit a la necessitat que la Generalitat garanteixi la màxima dotació econòmica per abordar el projecte de millora que requereix l’institut Bruguers i que ha estat llargament reivindicada per l’Ajuntament i per la comunitat educativa. El Govern autonòmic ha anunciat per aquest exercici una inversió de 124.223 euros per fer intervencions a la primera planta del centre. Una aportació inferior a la que ha destinat altres anys (200.000 euros).  “Si bé aquestes inversions permeten executar diferents actuacions de millora, nosaltres som ambiciosos i demanem una intervenció molt més integral”, ha manifestat.

Obres a l’escola pública

L’Ajuntament realitzarà aquest estiu 17 obres de millora i de renovació d’elements a les sis escoles públiques de la ciutat, amb una inversió total de 175.000 euros, xifra que suposa un increment de prop del 20% respecte a l’estiu passat. L’alcaldessa ha destacat que “aquesta és una inversió que fa íntegrament l’Ajuntament a les sis escoles públiques de la ciutat, una mostra de la nostra aposta per l’escola pública, malgrat que no és competència municipal assumir aquest tipus d’intervencions”.

La renovació de lavabos, pintat de façanes, substitució de portes i finestres i millores als patis seran les actuacions més comunes. “Farem tots els esforços perquè les obres estiguin enllestides per a l’inici de curs, cosa que de vegades no  és possible i per això demano paciència i comprensió a les famílies”, ha afegit.