MercaGavà amb la donació de sang

La campanya de donació de sang torna aquesta setmana a Gavà. Aquest dimarts la Unitat del Banc de Teixits estarà a MercaGavà, de 10 a14 hores i de 16.30 a 20 hores, una acció solidària a la qual, el propi mercat s’ha volgut sumar amb la campanya “la primavera la sang altera” consistent a obsequiar als clients donants amb vals de compra de 5 euros a gastar en les pròpies parades fins el 18 d’abril. A més, per cada val donat, MercaGavà farà un segon donatiu, pel mateix import, per a l’Associació de malalts d’Esclerosi Múltiple.

Val a dir, que la unitat mòbil del Banc de Sang tornarà a visitar Dijous, 18 de d’abril. El vehicle estarà ubicat a la Plaça Jaume Balmes de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores.

La sang és un teixit format per diversos elements amb característiques i funcions diferents que es transfonen per separat a malalts diferents. Per tant, una única donació de sang pot beneficiar a més d’un malalt. Les donacions es fraccionen per obtenir essencialment tres productes: concentrats d’hematies, concentrats de plaquetes i plasma. donat que la sang té un període de caducitat es fa necessària la realització de campanyes periòdiques.

Val a dir, que pot donar sang qualsevol persona sana entre 18 y 65 anys que pesi més de 50 quilos. Es recomana que les dones donin sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, un màxim de quatre, sempre respectant, que entre donació i donació cal que hagin passat un mínim de dos mesos.