Mercat del Centre
El Mercat del Centre i l’Ajuntament acorden estudiar iniciatives de dinamització

El Mercat del Centre i l’Ajuntament de Gavà s’han emplaçat a activar en un futur mesures de dinamització d’aquest important enclavament comercial de la ciutat. Així ho han confirmat tant el tinent d’alcalde d’Estratègia Econòmica, Treball i Promoció de la Ciutat, Jordi Tort, com el president del Mercat del Centre, Jesús Torres.

Tort ha explicat que s’ha parlat de “professionalitzar la dinamització del mercat, tal i com ho està a MercaGavà on tenen la figura de la gerència, i és que el que pretenem des de l’Ajuntament és que les associacions de comerciants i les de paradistes dels mercats tinguin una figura de dinamització que els ajudi a vendre més, i en els convenis que tenim amb ells pretenem impulsar-ho i ajudar-los a fer front a aquesta despesa”. El tinent d’alcalde ha matisat però que “han de ser ells els primers que vegin la necessitat, i en això coincidim, així que en properes reunions s’anirà concretant el tema a veure en què es tradueix finalment”.

Torres de la seva banda ha destacat que “hem arribat a diversos acords amb l’Ajuntament perquè tant a ells com a nosaltres ens interessa que el mercat funcioni, és un local molt gran en el centre que si es mor deixaria un buit enorme, així que el que volem tots és dinamitzar el mercat”.

Tot plegat el que persegueix, segons Torres, és “millorar les vendes, bàsicament és el que necessitem perquè la qualitat és molt bona, el tracte també molt bo així com la ubicació, així que el que volem és incrementar una mica les vendes perquè ja sabem que hi ha molta competència”.

La reunió ha servit per tal que el consistori expliqués als representants les dades d’un recent estudi d’afluència que s’ha portat a terme tant en aquest mercat com també a MercaGavà. D’aquest estudi es desprèn que al llarg de tot l’any 2019 van passar pel Mercat del Centre unes 300.000 persones, a una mitjana de poc més de 1.000 diàries. El dia de la setmana amb més afluència d’usuaris és el divendres, per sobre fins i tot del dissabte que és el tercer després del dimarts, mentre que el dia amb menys visites és el dilluns. El client tipus d’aquest mercat segons l’estudi és una dona major de 63 anys que viu entre 500 i 800 metres de la instal·lació.

Torres ha volgut posar de manifest, en relació a les dades d’afluència al mercat, que “tenint en compte que som un mercat petit, que estem al centre del poble on no es pot aparcar ni accedir en cotxe, valorem molt bé aquestes dades, sempre es pot millorar però d’entrada ens sembla molt correcte el que ens han explicat”.