Mercat d’Art Jove
Mercat d’Art Jove al Parc de la Torre Lluc de Gavà

La Festa Major de Sant Pere 2021 comença avui a ple rendiments amb activitats com ara el Mercat d’Art Jove, instal·lat al Parc de la Torre Lluc de Gavà. Aquesta iniciativa està concebuda com un espai de promoció per a les creacions artístiques dels joves de la ciutat, i hi podem trobar de tot, des de quadres fins a manualitats passant per bijuteria o samarretes. En total hi participen 21 joves artistes gavanencs.

Una d’ells és la Delfina Fischer, que fa pocs temps que ha “començat a pintar onades i naturalesa, que és el que m’agrada. El que veig li faig fotografies i després ho passo a pintura, no queda igual que la imatge real però m’agrada com queda”. La Delfina també pinta taules de surf o de skateboard, “així l’art és més urbà”. La seva tècnica preferida és acrílic, “que utilitzo per quadres més ràpids, i després utilitzo oli per projectes més grans, tot i que m’agrada molt més l’acrílic que l’oli”.

Kenny Ruiz, de la seva banda, s’ha apostat també al mercat aquest matí i de moment “el que més estic venent són complements fets a mà, ja siguin d’argila que modelo i pinto jo, o ja siguin d’objectes que vaig modificant”. Ruiz també accepta encàrrecs de la gent per obtenir peces més adaptades als gustos i necessitats dels clients. També ven bosses, llaços, faldilles, anells, arracades, o clips de feltre, tot fet a mà. Ruiz creu que aquest mercat “és una bona idea, perquè així els joves podem ensenyar el nostre art”.

Meritxell Villalba es dedica a “la naturalesa espacial, faig il·lustracions de l’espai i del cel, crec que és una naturalesa que la tenim molt lluny però és molt propera i a més molt intrínseca a la que tenim aquí a la Terra, i la volia apropar a la gent”. Villalba fa il·lustració i enquadernació, tot amb paper reciclat. A més, parts dels diners que en treu va a parar a l’associació Reforesta, “que es dedica a replantar arbres a tot Espanya”. A Villalba també li sembla bé aquesta iniciativa perquè “s’ha de visualitzar molt més l’art, sobretot el dels joves ja que ens costa molt, especialment després de tot el que ha passat encara més, així que ho veig perfecte, crec que és molt necessari que ens donin un cop de mà als joves i als artistes”.

El Mercat d’Art Jove ha estat obert aquest matí però encara es pot visitar avui dissabte, 26 de juny, des de les 17:00 hores i fins les 20:00 hores.

Mercat d’Art Jove
Mercat d’Art Jove al Parc de la Torre Lluc de Gavà