Mercat solidari a Gavà Mar
Mercat solidari a Gavà Mar

El col·lectiu “Vida útil Gavà” organitza per aquest diumenge, 11 de desembre, una nova edició del seu petit mercat solidari. Com és habitual les parades es muntaran davant del monument de la Vela, a Gavà Mar.

“Vida útil Gavá” va néixer com una pàgina de Facebook fundada per Maria Nishambaeva per tal d’unir a les persones que desitgessin desprendre’s d’alguna cosa i a aquelles que volguessin donar-li una segona vida.

Els primers objectes a ser recol·lectats van ser llibres, però la seva idea ha estat sempre la de poder ampliar la llista cap a altres elements quotidians que solen acabar al costat dels contenidors i evitar així el seu desaprofitament.

Maria Nishambaeva va sol·licitar un permís per posar unes taules en la zona del i cada tres o quatre setmanes munta aquest mercat ambulant solidari en el qual la gent pot emportar-se els objectes que desitgi, regalar altres o retornar-los una vegada els ha usat/llegit perquè segueixin en la roda de l’economia circular.

Tot això és gratuït; ella i la seva família dediquen el seu temps a recuperar, recol·lectar i donar a conèixer els objectes que la gent els fa arribar.

L’esmentat mercat estarà muntat d’11.00 a 14.00 hores. Tothom qui vulgui donar llibres pot portar-los també als punts de recollida: La Crepería El Empedrado de Castelldefels i a l’Espai Orgànic de Gavà.