Més activitats del Pilar 2019
El dia 12 d'octubre passejaran la imatge de la Mare de Déu.

La Casa d’Aragó de Gavà, Viladecans i Castelldefels està immersa en la celebració de les festes del Pilar, i si el cap se setmana passat inauguraven els actes amb la presentació de les seves reines i dames i l’actuació del grup Añoranza, aquest dissabte s’han programat més activitats al seu local social.

A les 9.30 hores es prepararà un esmorzar a base de migas a l’estil aragonès, , una recepta tradicional saborosa i molt energètica que va ser idea dels pastors per a donar-li un ús al pa que quedava després de dies sense menjar. Per això mateix, també se la coneix com a “migas del pastor”.

A la tarda, a partir de les 16 hores, es disputaran els campionats de cartes de Guiñote i de Rabino francès i al final es lliuraran els premis als vencedors. Tot seguit, es farà un taller d’elaboració artesanal de licor de patxaran i finalment es compartirà una sopar típic d’alforja

Els actes culminaran el 12 d’octubre, amb la missa baturra, el trasllat de la imatge de la Mare de Déu del Pilar amb la posterior ofrena floral i l’espectacle folklòric aragonès que, any rere any, desperta una gran expectació. Cal esmentar també la celebració, el 9 de novembre, de l’Escape Room en la que competiran contra els centres de Sarrià, El Prat i Badalona, i el 10 de novembre les finals del torneig entre centres de pàdel a les instal·lacions del Canal Olímpic de Castelldefels. La Darrera activitat serà una visita guiada al refugi antiaeri de la Guerra Civil de la Rambla el dia 1 de desembre.