Més de 120 persones a la Marxa pels drets dels infants
Més de 120 persones a la Marxa pels drets dels infants

Més de 120 persones, entre adults, joves i nens i nenes han pres part, aquest diumenge en la Marxa, amb motiu del Dia Mundial dels Infants, per reivindicar els drets dels petits. L’acció, organitzada per l’Esplai El Mamut d’Ausiàs March va comptar amb la col·laboració del grup de batucada Set de Ritmes animant l’arribada de la gent i l’espectacle del grup Gam Tarrés. També hi ha participat l’escola de ball El Muro que va fer una classe oberta i la Companyia General del Foc va llançar una traca per reivindicar el dret a ser escoltats.

La marxa va partir a les 11:00 hores de l’encreuament entre el carrer Sant Pere i el carrer Sant Josep Oriol, just a on comença (o acaba) l’Illa de Vianants. Va ser un petit recorregut d’uns 800 metres que va passar pel mateix carrer Sant Pere fins arribar a la Rambla, i d’allà van pujar fins arribar a la plaça Batista i Roca, on es va llegir un manifest per defensar el dret al lleure, i es van citar tots dels drets i deures dels infants.

Xavier Duart, president de l’esplai El Mamut precisa que “quan parlem de drets humans, ens referim només a les persones adultes, però els infants també són ciutadans que participen de la societat, i sobretot són futurs adults que també opinaran i que tindran el seu dret a vot”. Per tant, per a Duart “és molt important que tothom tingui garantits els seus drets des del moment en el que neixen i durant tota la seva vida, i per desgràcia en el món, i potser també aquí a la nostra ciutat, hi ha infants que no tenen garantits tots els seus drets, i nosaltres aprofitem aquests dies per recordar que hem de lluitar per tal que això no passi i que tots els infants tinguin garantits els seus drets, i recordar que també tenen com a ciutadans que són”.

L’Esplai El Mamut porta molts anys fent alguna activitat coincidint amb aquest 20 de novembre: “Per nosaltres, ja que treballem amb infants, el Dia Mundial dels Infants és una jornada molt important i sempre fem alguna activitat per reivindicar-lo, per tal que no caigui en l’oblit, i que tothom pugui veure la importància d’aquest dia”.