Més de 800 persones a la calçotada popular
Més de 800 persones a la calçotada popular

Més de 800 persones es van trobar aquest diumenge al parc del a Torre Lluc per gaudir d’una gran calçotada popular organitzada de manera conjunta pel Gremi de Restauradors, la Cooperativa Agropecuària de Gavà i l’Ajuntament, amb la col·laboració de Wow Gavà. La festa, on es van cuinar 10.233 calçots, suposava la traca final a la temporada i a la Ruta del Calçot que, des de finals de febrer, s’ha dut a terme en una vintena de bars i restaurants de la nostra ciutat oferint tapes, platets i menús, a preus populars, amb el calçot de Gavà com a ingredient protagonista i dispensant fins un total de 1200 serveis.  Així mateix, també hem gaudit d’un parell de showcookings d’elaboració de tapes al Mercat de Pagès dels dissabtes de la plaça Major.

Àngel Marín, president del Gremi de Restauració de Gavà, concreta que “aquest any hem crescut en nombre de restaurants i, això suposa que la Ruta del Calçot de Gavà agafa una embranzida important i es va consolidant com un esdeveniment propi de la ciutat”.

Josep Pañella, president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, assegura que “el nostre calçot és millor que el de Valls degut a les nostres sorres, que li donen una dolçor molt apreciada pels restauradors”.

L’alcaldessa, Gemma Badia, creu que “amb aquesta iniciativa s’aconsegueix donar al calçot de Gavà el valor que té, consolidant-lo i obrint-lo a gent de fora que vulgui venir a provar-los”.

La trobada va donar inici pels volts de les 11 hores on, qui ho va voler, va poder assaborir algunes de les tapes de 5 dels restauradors participants en la Ruta del Calçot amb música ambient amb Dj. També es va fer un showcooking, Sonaquetomba va fer una batucada i es van fer rifes, entre d’altres activitats.

A partir del migdia es va començar a servir el dinar, el tiquet del qual costava 15 euros, i incloïa una teula amb 8 calçots i salsa romesco, una botifarra a la brasa amb una llesca torrada de pa pagès, beguda i crema catalana.