obres de millora a les escoles públiques
badia, observant el resultat d'una de les obres de millora al Jacme March

Les escoles públiques de Gavà es troben a punt per a l’inici del nou curs escolar el proper dilluns 5 de setembre. Com cada any, l’Ajuntament ha finançant íntegrament les obres de millora a les escoles públiques que s’han executat durant el període de vacances escolars. Enguany la partida ha estat superior, passant de 200.000 a 312.000 euros, el que “ha permès fer moltes més millores de les que es feien fins ara”, en paraules de Gemma Badia, alcaldessa de Gavà.

Les actuacions realitzades han estat acordades amb les direccions dels centres educatius. Entre altres, Badia ha destacat que “s’han inclòs treballs de pintura i revestiments; s’han portat a terme millores en grades, persianes o calderes; i sobre tot s’han posat detectors de gas, que feien molta falta a les escoles públiques i que a més és una qüestió normativa”. Totes aquestes feines estan revelant que “hi ha necessitats estructurals a les escoles que estem assumint, i ho fem perquè creiem que és necessari i útil”.

És un compromís, d’altra banda, que deixa palès que “el primer per nosaltres són les condicions de l’escola pública, que ha de ser de qualitat, i la qualitat inclou també les infraestructures d’aquests centres educatius. Escometre aquestes reformes i ampliar la dotació econòmica de les mateixes és, doncs, un gest del que nosaltres pensem que ha de suposar donar recolzament a l’escola pública”.

obres de millora a les escoles públiques
Badia, parlant amb l’equip directiu del Jacme March

Badia va fer aquestes declaracions ahir, en el decurs d’una visita que va fer al col·legi Jacme March per veure el resultat de les millores que s’han fet allà aquest estiu. L’alcaldessa va aprofitar per intercanviar opinions amb la direcció del centre, i també va desitjar a tota la comunitat educativa un bon curs.

De fet, s’hi va referir al conflicte entre els docents i el Departament d’Educació de la Generalitat que ha marcat aquest inici de curs i que, finalment ahir a la tarda, es va desencallar amb un acord in extremis: “Esperem que la comunicació entre sindicats i Departament pugui ser molt més fluida, sobretot per part de la Generalitat. Nosaltres entenem perfectament els motius pels quals es proposava fer la vaga, i la veritat és que el Departament d’Educació actua moltes vegades de manera unilateral, sense demanar opinió ja no només als mateixos professionals de l’ensenyament, que són els que han d’opinar i els que poden aportar criteris objectius, sinó també als governs locals, que som els que estem més propers que ningú a la ciutadania. Trobem a faltar molta, molta comunicació per part del govern de la Generalitat tant amb els professors com amb els governs locals”.