Més que Ritmes 2019

Gavà s’han omplert, aquest dissabte, de percussió amb la celebració del “Més que Ritmes”, el festival que, un any, més ha organitzat Sonaquetomba i que ha sumat ja las seva sisena edició. El Parc de la Torre Lluc va acollir la majoria de les activitats que van donar inici a les 10 de matí. En aquest tema de la jornada va estar actiu l’Espai Petits, on els infants van poder construir, tocar i descobrir la percussió. Tot seguit es va gaudir de l’actuació dels Petits Timbalers, i a les 12 hores, es va poder seguir el contacontes “El conte més bonic del món” a càrrer de Gerard Mallorquí.

També al matí però a la Casa Gran es va celebrar Music Training Lab un taller de relaxació per navegar per les emocions a través dels ritmes i les vibracions d’instruments ètnics amb un component terapèutic i social

Al migdia va arribra un altre dels moments més esperats i divertits: el concert vermut a amb “Arena y Mar. Aromes de la costa llatinoamericana” amb els seus tambors, danses i alegria.

A la tarda, el festival es va reprendre a les 17 hores amb la proposta de Drum Circle cadires amb timbala on es va convidar tothom a unir-se per tocar en comunitat. Tot seguit va arrencar un cercavila de batucades per celebrar els 10 anys de Sonaquetomba amb inici i final a la Torre Lluc i un passeig pels carrers de Salvador Lluc, el Centre, Sant Isidre, Sant Pere, Màrtirs del Setge i la Rambla. Des de l’entitat asseguren estar “contents” d’aquesta trajectòria i precisen que mai s’han mogut “per grans expectatives, sinó amb la idea de treballar amb il·lusió cada dia i millorar”.

Ja a la nit, es van rifar due paneres amb obsequis cedits per diferents comerços de Gavà i Viladecans i Lluís Molas va guiar una jam session de percussió. A les 23.30 hores, Sonaquetomba va fer la seva actuació. La festa va culminar de matinada amb un concert amb els Ngomez Nokass.