Més trens de Rodalies per Carnaval

Renfe ofereix més de 50.000 places addicionals als trens de Rodalies de Catalunya amb motiu de les festes de Carnaval 2020. D’aquesta manera circularan 40 trens especials del servei de rodalia de Barcelona. La majoria d’aquests reforços es concentraran durant la jornada de diumenge 23 i del dimecres 26 de febrer, dies en els quals es concentra el major nombre de desplaçaments de viatgers per gaudir de les festes de Carnaval.

Reforços a la línia R2sud

Els principals reforços es concentren a la línia R2 sud de rodalia de Barcelona, als serveis que enllacen Barcelona amb Sitges. Amb motiu de la celebració de les festes a aquest municipi del Garraf, Rodalies ha dissenyat un reforç especial entre el 22 i el 26 de febrer amb la circulació de 38 trens especials en doble composició. A les connexions entre Sitges i Barcelona, els dies de major reforç de places a línia R2 sud seran la matinada de   diumenge a dilluns i també l’últim dia de Carnaval, és a dir, la matinada de dimarts 25 a dimecres 26 de febrer, ja que són els dies que registren una major demanda de transport. El diumenge, des de les 23.00 hores i fins a les 5.23 hores, es posaran en circulació un total de 10 trens especials que significa un servei ininterromput entre Sitges i Barcelona.

Pel que fa a les connexions amb els municipis de Vilanova, Cubelles i Cunit de la línia R2 sud, també es preveu un reforç especial la nit del dissabte 22 de febrer amb la circulació d’un tren especial al tram Vilanova i la Geltrú– Sant Vicenç de Calders que permetrà facilitar la mobilitat dels ciutadans que s’apropin als Carnavals de Calafell o Cunit.

Operatiu especial de seguretat Durant aquests dies i per tal de coordinar i planificar aquest operatiu especial de Carnaval, En coordinació amb Mossos d’Esquadra i Policia Local i la colꞏlaboració   de   les   Conselleries   de   Seguretat   Ciutadana   dels   diferents   municipis, s’ha dissenyat un operatiu especial de seguretat que estarà operatiu durant els dies de major moviment de viatgers i fins al dimecres 26 de febrer al migdia. D’altra banda, s’instalꞏlaran validadores de bitllets d’entrada a la plaça de l’estació per accedir directament a l’andana sense haver de passar pel vestíbul i evitar aglomeracions. Finalment, dilluns i dimecres s’habilita una entrada especial a l’estació pels viatgers que es desplacen a primera per motius laborals. Per tal d’agilitzar l’adquisició de bitllets, Renfe ha programat les màquines d’autovenda de manera que el primer títol de transport que aparegui sigui un bitllet d’anada i tornada fins a Sitges.   Per a més informació els viatgers poden dirigir-se a les estacions de Rodalies de Catalunya, al telèfon 900 41 00 41 i, apps de Rodalies i Renfe, així com al webs www.rodaliesdecatalunya.cat i renfe.com