La senyora Guineu
Portada del llibre de la Irene Isart

Irene Isart, que és mestra de P3 al col·legi Sagrat Cor de Gavà, acaba de publicar el llibre infantil “La senyora Guineu”. El llibre és fruit del “projecte pedagògic que hem engegat aquest curs al col·legi, que és un centre molt enfocat a protegir el medi ambient i la natura, i aquest projecte va en aquesta línia perquè aposta pels residus zero”.

El projecte al que fa referència la Irene és Teachers for Future, i el seu objectiu ´s promoure accions pel medi ambient des de l’educació. El conte, doncs, va sorgir arran de que “no sabia ben bé com explicar als nens de P3 la idea de no llençar residus, és molt complicat, així que a partir d’aquesta necessitat va sorgir la guineu i tot el conte”. A la senyora Guineu protagonista li agrada molt jugar al bosc, però aviat veu que hi ha molta escombraria al bosc, i per tant ella i els seus amics decideixen que no volen viure entre tanta brossa i que se’n van a un bosc que estigui més net. D’aquesta manera, “és una manera d’ensenyar als infants que, si llencem brossa al bosc, els animals s’acaben anant”.

La Irene en principi no tenia previst publicar el conte, ja que el va fer només pels seus alumnes amb l’objectiu pedagògic que ja ens ha explicat. Però “la meva coordinadora em va animar a portar-lo a una editorial, el vaig presentar a una, i va ser al·lucinant perquè el vaig presentar un matí i el mateix dia a la tarda em van dir que me l’acceptaven”.

L’editorial en qüestió és Círculo Rojo, que va ser qui va proporcionar la il·lustradora del conte: “Allà tenen il·lustradors i la veritat és que la Virginia, que va ser la meva il·lustradora, va tenir molta paciència amb mi perquè jo li anava descrivint els animals segons els meus alumnes m’anaven dient com havien de ser, i estic molt contenta amb ella perquè li ha donat una estima a aquest conte que a mi m’ha arribat”.

El llibre es pot trobar a grans distribuïdores com Amazon, El Corte Inglés o La Casa del Libro.