Actuacions a la via pública de control del mosquit tigre
Actuacions a la via pública de control del mosquit tigre

El Servei de Control de Mosquits del Baix Llobregat en col·laboració amb l’Ajuntament de Gavà lluita des del 1982 contra el mosquit tigre. Enguany aquesta col·laboració es va renovar a la sessió plenària del mes d’abril on es va aprovar el conveni anual entre les dues parts.

L’acord s’ha materialitzat, fins el moments en realizar, durant els mesos d’abrili maig, prospeccions i tractaments en 1.118 embornals en el medi rural, i en l’entorn urbà. Al llarg de l’any es tornaran a fer dos tractaments de reforç més.

En aquesta campanya de control, que té per lema “Entre tots parem el mosquit tigre” la ciutadania té una part important a dir. I és que la majoria dels punts de cria del mosquit es troben en les propietats privades, en recipients amb aigua estancada.

Per això és important prendre mesures com les següents: buidar i mantenir qualsevol recipient de l’exterior que pugui acumular aigua, com ara joguines, cendrers, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.; mantenir cobertes les piscines mentre no s’utilitzen; o canviar molt sovint l’aigua de les plantes que viuen en aigua i la dels plats dels animals domèstics.