atenció sanitària
Els metges de Gavà i Begues debaten a Gavà sobre atenció sanitària i comunitat

Els professionals de la sanitat pública de Gavà i Begues han celebrat aquest matí al Parc Arqueològic Mines de Gavà la seva IV Jornada de Treball. És una sessió que organitza anualment la Unitat de Gestió d’Atenció Primària (UGEAP) Gavà-Begues per muntar un punt de trobada i reflexió entre els professionals d’aquest àmbit.

A la sessió d’avui hi han assistit prop d’una cinquantena de professionals entre metges, infermers, treballadors socials, dentistes, i personal administratiu que treballen als dos CAP de Gavà i al de Begues. La jornada ha estat inaugurada per l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, que s’ha mostrat conscient de que els professionals de la salut pública “tenen moments de pressió i que moltes vegades han de solucionar mancances de recursos que, si bé és cert que n’hi ha a tot arreu, les de la salut pública es donen en un àmbit molt sensible i delicat”. Per aquest motiu ha lloat “l’esforç i la vocació dels professionals gràcies als quals l’usuari acaba rebent la millor atenció possible”.

Sánchez s’hi ha referit també al tema sobre el qual havien de debatre avui en aquesta jornada que era la salut comunitària. L’alcaldessa ha destacat que “és absolutament important treballar no només per la salut individual i familiar sinó també per la comunitària, i aquí, tot i que els professionals de la salut són els principals agents d’intervenció en aquest àmbit, és veritat que necessitem de la interrelació entre els diferents agents que intervenen en la promoció de la salut comunitària, i aquí trobem entitats com Cáritas o Adisga i també les administracions, tots plegats som els que podem incidir en generar benestar, salut i felicitat als nostres ciutadans”.

També ha volgut posar en valor la importància de la salut comunitària Coral Fernández, que és Adjunta a la Direcció del Servei d’Atenció Primària (SAP) Delta del Llobregat. Fernández de fet ha felicitat a tots els assistents perquè “a dia d’avui és molt visible el sobreesforç que fan Gavà i Begues en relació a la salut comunitària, esteu aconseguint arrossegar a molts professionals tot i que sabem que no és un projecte a curt termini, sinó que només podrà beneficiar a la nostra població a mig i llarg termini”.

Coral Fernández també s’ha felicitat per un acte de caire intern com aquesta jornada de treball, ja que la intenció de tot l’equip directiu del SAP Delta del Llobregat és des del primer dia “deixar una marca en tots els professionals del territori basada en tres eixos que són la proximitat, la participació professional i l’orgull de pertinença, i jornades com aquesta ens fan molt feliços perquè nodreixen aquestes tres línies d’actuació”.

Xavier Alba, director de la unitat de gestió de Gavà-Begues, ha aprofundit de la seva banda en les idees apuntades per Raquel Sánchez en destacar que la salut comunitària “s’ha d’entendre com tot allò que fem nosaltres però també la resta d’agents socials, que són tan importants com nosaltres, per generar salut als nostres conciutadans, en aquest cas els de les ciutats de Gavà i Begues”.