Metres x la infància
Cartell de la marxa pels drets i deures dels infants

El 20 de novembre es celebra el Dia Mundial del Nen, i amb aquest motiu l’Esplai El Mamut d’Ausiàs March organitza una marxa anomenada Metres x la infància. Xavier Duart, president de l’esplai, posa de manifest que aquesta “és sobretot una activitat reivindicativa perquè el que volem és reivindicar els drets i deures dels infants, però no només els de Gavà, ja que també volem fer visible que arreu del món també hi ha infants que no tenen els seus drets garantits”.

La marxa sortirà a les 11:00 hores d’aquest diumenge 20 de novembre de l’encreuament entre el carrer Sant Pere i el carrer Sant Josep Oriol, just a on comença (o acaba) l’Illa de Vianants. És un petit recorregut d’uns 800 metres que anirà pel mateix carrer Sant Pere fins arribar a la Rambla, i d’allà pujaran fins arribar a la plaça Batista i Roca, a on, “com sempre, llegirem el manifest pel dret al lleure, i també farem una lectura entre tots dels drets i deures dels infants per tal que tothom els coneguin”.

Metres x la infància
Aquest serà el recorregut de la marxa (Imatge: cortesia de Xavier Duart)

Duart creu que és molt important posar de manifest aquests drets i deures ja que “de vegades, potser quan parlem de drets humans, ens referim només a les persones adultes, però els infants també són ciutadans que participen de la societat, i sobretot són futurs adults que també opinaran i que tindran el seu dret a vot”. Per tant, per a Duart “és molt important que tothom tingui garantits els seus drets des del moment en el que neixen i durant tota la seva vida, i per desgràcia en el món, i potser també aquí a la nostra ciutat, hi ha infants que no tenen garantits tots els seus drets, i nosaltres aprofitem aquests dies per recordar que hem de lluitar per tal que això no passi i que tots els infants tinguin garantits els seus drets, i recordar que també tenen com a ciutadans que són”.

L’Esplai El Mamut porta molts anys fent alguna activitat coincidint amb aquest 20 de novembre: “Per nosaltres, ja que treballem amb infants, el Dia Mundial del Nen és un dia molt important i sempre fem alguna activitat per reivindicar-lo, per tal que no caigui en l’oblit, i que tothom pugui veure la importància d’aquest dia”.

La marxa “està oberta a totes les edats, tot i que els infants han de venir acompanyats d’algun adult responsable”, i és important saber que la marxa “es fa al ritme que cadascú vulgui, no s’ha de fer ni corrent ni res, cadascú la fa al ritme que vulgui”. Per participar és obligatori formalitzar una inscripció prèvia que es pot fer o bé amb el codi QR del cartell o bé aquí.