Mientras dure la guerra
Un fotograma del film.

L’Espai Maragall acull, aquest divendres, la projecció de “Mientras dure la guerra”, d’Alejandro Amenábar

La pel·lícula gira entorn de la posició inicial que Miguel d’Unamuno va tenir sobre la revolta militar, acceptant-la al no estar d’acord amb moltes de les decisions del Govern republicà, motiu pel qual va ser destituït del seu càrrec de rector en la Universitat de Salamanca.

Mentrestant, el general Franco aconsegueix sumar les seves tropes al capdavant revoltat i inicia una reeixida campanya amb la secreta esperança si es fes amb el comandament únic de la guerra. La deriva sagnant del conflicte i l’empresonament d’alguns dels seus companys provoca que Unamuno comenci a qüestionar la seva postura inicial i a sospesar els seus principis. Quan Franco trasllada la seva caserna a Salamanca i és nomenat Cap de l’Estat en la zona nacional, Unamuno acudeix al seu Palau, decidit a fer-li una petició.

El preu de l’entrada per veure la pel·lícula és de 4,5 € i de 4 € per als socis del Cine Club de Gavà. La projecció començarà a les 22 hores i l’adquisició d’entrades es pot fer efectiva a partir de les 21 hores.