Diada de Catalunya
Cs no assistirà als actes oficials de la Diada de Catalunya

Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs) de Gavà ha confirmat avui que no prendrà part dels actes oficials a Gavà de la Diada de Catalunya de l’11 de setembre. El portaveu taronja, Miguel Ángel Ibáñez, ha insistit, tal i com ho ve fent des de fa alguns anys, que “la Diada està segrestada pels independentistes, exclou a la meitat dels catalans, i considerem que Sant Jordi és l’autèntica Diada de Catalunya”.

Ibáñez ha explicat que “des de Ciutadans hem agraït la invitació per assistir als actes que organitza l’Ajuntament de Gavà per celebrar la Diada de Catalunya, però hem declinat participar-hi perquè considerem que aquesta no és la Diada de tots els catalans sinó que ha estat apropiada pels independentistes, especialment aquest any en què des del govern de la Generalitat s’estan menyscabant els drets dels diputats ja que s’ha tancat el Parlament com a mínim fins a l’1 d’octubre”.

El portaveu taronja adverteix a més que “fins que sigui una jornada que deixi d’excloure a més de la meitat dels catalans, i fins que no deixi de tenir un discurs marcat per la divisió i l’enfrontament, no participarem ens unes actes que no representen ni la realitat ni la pluralitat de Catalunya”.

Com també fan cada any, Cs ha tornat a insistir en una idea: “Des dels nostres inicis com a partit polític proposem que la Diada es traslladi al 23 d’abril, Dia de Sant Jordi, que és la veritable festa social, cívica i apolítica compartida per tots els catalans, i on la tradició de la rosa i del llibre demostra la cultura de Catalunya”.