Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C’s) de Gavà ha confirmat avui que no prendrà part dels actes oficials a Gavà de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de setembre. El portaveu taronja, Miguel Ángel Ibáñez, ho justifica així: “Ciutadans celebra la Diada de Catalunya cada any però no participem en els actes oficials que es convoquen perquè considerem que és una jornada que està segrestada per tot el sector nacionalista e independentista”.

Ibáñez ha destacat que aquesta negativa “és especial aquest any perquè tant des del parlament com des del Govern hi ha partits, inclosos els del Govern, que ja han dit que s’estan saltant i es continuaran saltant tant les lleis com les sentències judicials, que són la base de qualsevol democràcia i de qualsevol estat de dret”.

Com ja fan cada any, C’s ha tornat a insistir en la idea de que “la Diada de Catalunya, la de tots els catalans, realment és Sant Jordi, i per tant continuem amb la nostra idea de que la Diada real dels catalans és la de Sant Jordi”. Per refermar aquesta opinió, Ibáñez recorda que “aquest 11 de setembre serà diferent, especial, i els independentistes tractaran un cop més d’exagerar la seva posició antidemocràtica de saltar-se l’estat de dret, per tant nosaltres des de cap punt de vista podem participar en actes d’aquest estil”.