Miguel Ángel Ibáñez
Miguel Ángel Ibáñez va celebrar ahir a la tarda l’acte final de campanya acompanyat de membres de la seva llista

Miguel Ángel Ibáñez, alcaldable de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (Cs), va celebrar ahir a la tarda el seu acte de cloenda de campanya electoral acompanyat de membres de la seva llista. En l’acte es van passar vídeos de suport al candidat realitzats per pesos pesants del partit com ara Jordi Cañas, Carlos Carrizosa, Juan Carlos Girauta o Javier Nart.

Ibáñez va voler llençar aquest missatge a la ciutadania: “Des de la deixadesa, sense projecte, únicament aplicant polítiques continuistes i acomodades, i a sobre amb les mans lligades amb un acord de govern amb independentistes de l’antiga Convergència, és com hem estat aquests quatre anys amb el PSC. El PSC no ha prioritzat els problemes reals dels ciutadans, i ara que som a les portes d’unes eleccions els socialistes ja preparen el nou pacte amb l’esquerra radical i amb Esquerra per seguir mantenint-se a la cadira i governar Gavà, un pacte que amaguen tant els socialistes com Esquerra però que ho hem pogut veure aquests dies tant en el debat electoral com en la propaganda als carrers, és l’acord de no fer-se mal entre ells perquè ja tenen un acord sota la taula”. El candidat taronja ha demanat directament el vot d’aquesta manera: “El proper diumenge concedeix-nos la teva confiança i et demostrarem que és possible una altra forma de fer política des de la proximitat, la professionalitat i la il·lusió és possible. Estem preparats, vamos Gavà, vota Ciutadans”.

Ahir al matí, en altre ordre de coses, Ibáñez va parlar d’habitatge al bell mig del barri d’Ausiàs March. L’alcaldable de Ciutadans va lamentar “un dels problemes greus que està afectant a Gavà com és la manca d’habitatge assequible que fa que molts joves no es puguin anar de casa i que hi hagi famílies que s’hagin de desplaçar a altres poblacions”.

El programa electoral de Ciutadans recull aquest punt i “la nostra proposta segueix sent, com ho és des del principi, l’habitatge social de lloguer, ja que creiem que és la fórmula per acabar amb els problemes d’habitatge i amb els cada vegada més alts preus de lloguer que hi ha a Gavà”. Aquesta aposta, segons Ibáñez, “hauria d’anar acompanyada d’una política social d’habitatge diferent en la que els nous habitatges siguin continuïtat de la trama urbana, és a dir que no hi hagi barris aïllats, i que quan es construeixin nous habitatges ja es puguin preveure els serveis que necessitaran aquests futurs habitants”.

El candidat taronja, d’altra banda, també proposa en el seu programa electoral “una bonificació de fins el 100% de l’IBI per aquells propietaris que cedeixin el seu habitatge per la bossa d’habitatge social de lloguer que té l’Ajuntament”.