Miguel Fernández
Un partit recent del Birmingham City

Es diu Miguel Fernández. Té 20 anys i és veí del gavanenc barri de ca n’Espinós. És futbolista i ha estat jugant ni més ni menys que al Birmingham City Football Club. Des d’aquest mes de febrer i fins a final d’aquesta temporada juga cedit en el Club Deportivo Guijuelo de la Segona Divisió B espanyola. La seva és, òbviament, una història d’èxit.

Al Birmingham City, equip on s’hi ha estat 20 mesos, ha jugat a l’equip sots-23 però l’any 2020 també va tenir l’oportunitat de jugar en el primer equip a la segona divisió anglesa: “L’experiència ha estat molt bonica perquè el futbol d’allà es viu molt, tots els camps on vas són espectaculars, i tinc molt clar que si tornés a néixer m’encantaria tornar a jugar allà”.

Ara, al Guijuelo, la seva missió és molt clara: ajudar a l’equip a mantenir la categoria, ja que es troba en la darrera posició de la classificació. Fernández es mostra “molt content de tornar a Espanya perquè estar fora del teu país és difícil, i estar sol és encara més difícil, així que estic molt content de tornar aquí i de tenir una oportunitat al Guijuelo”.

Miguel Fernández
Miguel Fernández, en una entrevista concedida per videoconferència a Gavà Televisió

Fernández va començar a jugar al U.D. Vista Alegre de Castelldefels, però en pocs mesos va anar a l’equip benjamí de l’Escola de Futbol Gavà on s’hi va estar fins a la categoria d’infantil, que és quan va donar el salt al Cornellà, equip amb el que acabaria jugant a Segona Divisió B. Fernández destaca d’aquell fitxatge pel Cornellà que “era una molt bona oportunitat, i allà vaig créixer com a futbolista i com a persona. Vaig tenir la sort de fer pretemporada amb el primer equip mentre era juvenil, li vaig agradar a l’entrenador, i vaig debutar a Segona B, on vaig estar molt a gust”.

Fernández és un jugador davanter i la posició en la que sent més còmode és la de mitja punta. Tot i que la seva ja és una carrera d’èxit, no amaga el seu somni de “jugar algun dia a Primera Divisió i si pot ser al Futbol Club Barcelona, que és el meu equip favorit, des de petit sempre he sigut del Barça”.