GSSP
GSSP vol accions a l'abocador del Garraf per part de l'Ajuntament de Gavà

Miguel Herrera, portaveu de Gavà, Sí Se Puede (GSSP) ha carregat avui contra l’equip de govern de l’Ajuntament de Gavà, i especialment contra el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà, a propòsit de l’actual situació de l’abocador del Garraf.

Herrera ha explicat que, segons els han informat membres del grup ecologista Quercus, “l’abocador del Garraf està tornant a tenir problemes com ara les bosses de gas que s’estan acumulant en el subsòl o la contaminació dels rius subterranis, el que deriva en que tots aquests residus terminen acabant en el mar”. Segons el portaveu de la formació morada, “la situació és tan greu que, de fet, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha encarregat uns estudis per veure quina és exactament la situació”.

Atesa aquesta qüestió, el grup municipal de GSSP “va preguntar en el darrer Ple a l’equip de govern del PSC quines mesures s’estan prenent tenint en compte que el PSC forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, i ens van respondre que ells no tenien cap dada, que no tenen cap informe, i que per tant no tenen pensat fer res especial”.

Herrera ha qualificat de “presa de pel” la resposta “que ens va donar el PSC dient que ells no tenien aquestes dades respecte a l’abocador del Garraf”, i recorda que “això demostra una gran manca de preocupació tant per la situació mediambiental del nostre entorn aquí a Gavà com de la salut de la gent, perquè al final això termina sent també un problema de salut”.

En opinió del portaveu de GSSP, “és sorprenent que nosaltres sí que tinguem aquestes dades i el PSC no les tingui, ja que el PSC sí que forma part de l’Àrea Metropolitana de Barcelona mentre que nosaltres no”.

En aquest sentit, a Herrera li sembla “realment indignant que l’equip de govern no sàpiga res d’aquest assumpte”, i encara va més enllà quan assegura que “el fet de que no sàpiguen res d’aquest tema ens porta a pensar dues coses: o bé estan mentint i sí ho saben però prefereixen ocultar-lo, o bé és veritat que no saben res amb la qual cosa estan demostrant que són realment incompetents”.

Per tot això, Herrera espera que “el PSC s’informi dels problemes de l’abocador del Garraf i prengui mesures quan abans millor”.