Milers de persones gaudeixen del castell de focs
Milers de persones gaudeixen del castell de focs

Milers de persones van gaudir, anit, del castell de focs a la platja, un dels clàssics de la nostra Festa Major i que, durant els dos darrers anys, no s’ha pogut celebrat per culpa de les restriccions derivades de la pandèmia. Des de l’empresa que s’ocupa de muntar tot l’espectacle, Pirotècnia Dragon, precisen que l’expectació era màxima i que després de l’aturada forçosa per la crisi sanitària la gent tenia moltíssimes ganes de viure intensament del foc i del soroll.

Pirotècnia Dragon, qui ja es va ocupar de llençar els coets durant les festes majors del 2018 i el 2019, admeten que “enguany la durada dels focs d’artifici ha estat menor perquè, tot i comptar amb el mateix pressupost, els productes són més cars i ha calgut reduir-los una mica”. Malgrat tot, s’han tirat fins a 185 quilos de matèria detonant en forma de coets ben diversos (el 65% d’elaboració pròpia, i el 35% restant adquirit a Àsia). Així s’han llançat les clàssiques palmeres, les que tenen potes d’aranya amb colors lluents canviants, els que fan figures al cel, els fallings, que tenen un efecte de fulles que cauen i altres efecte xiulet o craking, entre molts altres.

Pirotècnia Dragon, vinguts des de Villena, a València, van estar fent tot el muntatge des de primeríssima hora del divendres per tenir-ho tot preparat. Es van fer servir sacs d’arena per assegurar els artefactes i es va emprar una pala excavadora per accelerar tot el procés de fer els solcs on colgar el petards.

Un any més, lʼAjuntament va habilitar un servei gratuït d’autobusos des del nucli urbà fins a l’avinguda del Mar, per anar i tornar a la platja on, després del focs, la festa va seguir amb el concert d’Hermano Malaquías i les seves versions de pop-rock.

Aquí podeu consultar tot el programa d’actes de la Festa Major que s’allaragarà fins el proper 3 de juliol.