millora

L’Àrea Metropolitana de Barcelona, en acord amb els diferents municipis, aplicarà cap a finals de novembre tota una sèrie de millores en algunes de les línies d’autobús que passen per Gavà. I és que, amb la incorporació de la nova línia Metrobús M5 entre Cornellà i Castelldefels, s’ha generat una superposició molt llarga a la carretera C-245, amb altres línies. Així doncs, un cop assegurada la cobertura a aquesta important via de pas de la ciutat, s’obre l’oportunitat de desviar el recorregut actual de l’L82 i l’L85 cap al nord. El tinent d’alcaldessa d’Espai Públic, Èric Plaza, assegura que “amb això pràcticament tindrem cobert el 100% de la ciutat i, a la vegada, connectarem encara millor amb els municipis del voltant, sobretot amb Viladecans”.

A més de tenir noves parades al polígon industrial que hi ha entre Sant Boi i Viladecans, tant l’L82 com l’L85 sortiran de la C-245 a l’altura de l’Hospital de Viladecans i enfilaran l’avinguda Mil·lenari per arribar a Gavà i anar més al nord per la Rambla Pompeu Fabra i l’Avinguda Eramprunyà. També cobriran els carrers de Les Colomeres i Sant Pere, l’Avinguda de Joan Carles I i la zona de Les Bòbiles, abans de fer el camí de tornada pel carrer de Sant Lluís.

A banda, hi haurà Gavabús 1 i un Gavabús 2, per diferenciar el que surt de La Sentiu i el que ho fa des de Ca n’Espinós, i un canvi de nomenclatura a les línies exprés, passant de la lletra E a la lletra X. Una altra novetat important és l’augment de la freqüència de pas de l’E80 i l’L80, que passarà de 20 a 15 minuts. Aquestes línies també circularan durant el mes d’agost.

Èric Plaza explica que “l’AMB el que fa és recollir les peticions dels diferents municipis, que s’estudien amb l’empresa que dona el servei, que és Avanza i, en base també als diferents recursos, es van configurant les línies. L’autobús és el transport més utilitzat per la ciutadania de Gavà, i la nostra idea és sempre anar millorant les diferents freqüències, connectar al màxim els diferents municipis i que el temps d’espera sigui el menor possible”.

Ben aviat, l’Àrea Metropolitana de Barcelona presentarà en roda de premsa aquestes millores i en donarà tots els detalls.