Millora de la pista de Begues a la Plana Novella
Millora de la pista de Begues a la Plana Novella

Aquesta setmana, la Diputació de Barcelona ha iniciat les obres de reparació i millora de la pista forestal que enllaça el nucli de Begues i la Plana Novella, al Parc del Garraf. Amb motiu d’aquestes obres, a partir del dia 27 de setembre i durant dos mesos la pista romandrà tancada de 8.00 h a 18.00 h de dilluns a divendres Els treballs, que tenen un pressupost de 183.000 euros i una durada prevista de tres mesos, es realitzen per garantir el trànsit i la seguretat d’una de les principals vies d’accés al Parc.

La pista no disposa d’un ferm estabilitzat, fet que aquests treballs que son parcials, no seran suficients per les mateixes necessitats de circulació, pel que ja està en estudi un projecte de reparació integral del ferm i millora del drenatge en tot el recorregut que faci més viable el pas de vehicles.

A banda de les tasques de millora del ferm, els treballs també s’emmarquen en el programa de prevenció d’incendis forestals, ja que la pista és la principal via d’accés al Parc del Garraf per als vehicles d’emergències en cas de foc a l’entorn natural.

Aquesta via, que enllaça la Plana Novella amb Begues, és una de les vies d’accés al Parc més utilitzades, ja que la seva amplada fa que sigui la d’ús preferent per accedir-hi.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 15 “Vida terrestre”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.