Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC
Miquel Roselló, portaveu del grup municipal d'ERC

Ens trobem en un d’aquells moments en que per, motius de causa major, s’han d’emprendre accions que trenquin amb els models de funcionament fets servir fins ara.

La mobilitat, tal com l’exercim a dia d’avui, s’està convertint en un luxe que no tothom pot accedir bé per motius econòmics o bé per conscienciació amb el medi ambient. El vehicle privat cada cop es més difícil d’encabir a les nostres vides: tenim problemes amb els vehicles antics que ja no poden entrar a les ciutats, la contaminació ambiental, els preus dels carburants pels núvols, la falta d’aparcaments als nostres pobles, el soroll,… tot plegat un autèntic mal de cap.

La millor alternativa on ens empeny aquesta situació es a fer ús del transport públic. Aquest ha de modificar tant els horaris com els itineraris per tal de donar servei al màxim número d’usuaris possibles. Ja no es tracta de si les companyies volen o poden fer-ho, es tracta que és una necessitat d’obligat compliment, en que tothom ha de posar de la seva part. Per una banda l’administració ha d’obligar a les empreses a donar una bona cobertura en quant a horaris, itineraris i parades a un preu raonable per tal que sigui una alternativa prou convincent com per que ningú vulgui fer servir el cotxe. Per altra banda l’usuari s’hi ha de comprometre en ferm i fer ús del servei de transport públic..

Tots hem de formar part de la solució ja que també som part del problema amb els nostres hàbits i accions.

La bicicleta, a nivell local, també es una alternativa més que raonable per molts dels problemes dels que estem parlant. Ens calen més carrils bici adequats a tot@s,amb una normativa prou clara per tal que ningú, ciclistes o no, tingui dubte de com s’ha de circular. Uns carrils bici que s’integrin a les nostres ciutats de forma segura i aparcaments públics per bicicletes segurs i ben distribuïts