obres-escoles-marcel-li-moragas

obres-escoles-marcel-li-moragas

Un operari, aquest matí al Marcel·lí Moragas.

Avancen a bon ritme les obres de millora d’escoles públiques

L’Ajuntament aprofita tradicionalment l’estiu per escometre petites reparacions en els centres educatius gavanencs

Avancen a bon ritme les obres de millora dels centres d’ensenyament públics de Gavà. Es tracta d’unes actuacions que tradicionalment engega l’Ajuntament durant l’estiu aprofitant la pausa de les vacances. Enguany es destinen un total de 150.000 € en aquest capítol on la renovació de lavabos, el pintat de façanes, la reparació de finestres, i les millores a la sala de calderes seran les actuacions més comunes. Les obres es van iniciar el passat 20 de juliol i finalitzaran l’11 de setembre.


A l’escola l’Eramprunyà, amb un pressupost d’11.687,67 €, es renoven lavabos i es col·loquen baranes a l’espai exterior. Al Jacme March se seguirà amb la renovació de l’aplacat de fusta del menjador i la instal·lació de línia de vida a la coberta de l’edifici principal amb un pressupost de 22.194,99€. Al Joan Salamero, s’hi destinen 30.735,44 € per a tasques de pintat de la part inferior de la façana, millora de l’enllumenat de la pista esportiva i pintat parcial de les baranes exteriors. A l’escola Marcel·lí Moragas es porta a terme aquests dies la renovació de lavabos i reparació d’uns pilars de formigó amb 35.844,22 € de pressupost. Al Salvador Lluch, amb 46.751,47 € assignats, també es milloren els lavabos, les finestres i es fan reparacions a la sala de calderes. Finalment, a l’escola Gavà Mar es farà la reparació de lames de fusta i d’un vidre amb 2.786,21 €.


Totes aquestes actuacions són 100% municipals, tot i que, tal i com ja va explicar en el seu dia l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, “això no és competència dels Ajuntaments sinó de la Generalitat, però davant les necessitats exposades pels centres nosaltres no ens podem desentendre perquè apostem per una educació pública de qualitat, i per tant hi aboquem els recursos que podem cada temporada per intentar fer front a les necessitats més immediates que ens traslladen les direccions de les escoles”.


D’altra banda, el Departament d’Ensenyament porta a terme dues intervencions més aquest estiu en els dos instituts públics del municipi. A l’Institut El Calamot s’instal·la un mòdul de 4 aules de 210 metres quadrats, actuació que suposa una inversió de 68.000 euros. D’altra banda, a l’Institut Bruguers es portaran a terme diferents tasques de manteniment i adequació que ajudin a millorar la qualitat de la instal·lació i de l’ensenyament en general amb un import de 244.000 euros. En concret es corregiran anomalies en la instal·lació elèctrica i enllumenat del passadís de planta baixa i es reforçarà la il·luminació de la sala d’actes; se substituirà l’elevador existent –actualment clausurat per incomplir la normativa- per un ascensor adaptat, i es farà una actuació general en el passadís i vestíbul de la planta baixa amb la substitució de les portes i la col·locació d’arrambadors. També es milloraran les escales d’accés als vestidors de la planta soterrani ubicats a l’extrem nord-oest de l’edifici, i es procedirà a una àmplia reforma dels mateixos vestidors.


Cal recordar també que, en la mateixa línia d’actuacions en centres educatius de la ciutat, a principis d’estiu ja va quedar instal·lat un nou ascensor a l’Escola d’Educació Especial Maria Felip, una actuació que l’alcaldessa va qualificar com a “molt necessària” atesa la peculiaritat d’aquest centre d’ensenyament.