Minut de silenci per les víctimes de la violència masclista

Des d’inicis de 2023, ja són 6 les dones que han estat assassinades per violència masclista a l’Estat Espanyol. La ciutadania va tornar a concentrar-se, dimarts a la tarda, a la plaça Major per retre homenatge a les víctimes i denunciar aquesta xacra social.

La regidora de Feminisme a l’Ajuntament de Gavà, Alba Riba, qui no va faltar a l’acte, va lamentar que “comencem l’any amb la mateixa trista tendència que el 2022, amb una xifra que per desgràcia no baixa, la qual cosa demostra que el masclisme creix en la nostra societat, per la qual cosa cal fer esforços cada vegada més grans i no fer cap pas enrera per protegir a les dones en aquests casos tan extrem”, raó per la qual, assegura, “cal seguir sortint al carrer i alçar la veu per mostrar el nostre rebuig a aquesta xacra i, sobretot, fer visible el nostre suport a totes les dones, i el de tota la societat gavanenca,  ja que comptem amb serveis per ajudar-les per tal que puguin superar aquesta difícil situació”

A Gavà funciona des de fa anys el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Aquestes son les dades de contacte: C/Generalitat de Catalunya, 7 Telèfon 932 639 222, adreça electrònica siad@gava.cat. Riba recorda que “des d’aquest servei es pot donar suport psicològic i legal a les víctimes que denuncien i a la vegada es fan tasques d’empoderament amb els tallers Punts G”

A més recordem que davant de qualsevol cas de maltractament per raó de gènere cal trucar al 016, un número confidencial atès per professionals especialitzats. Altres recursos disponibles en relació a la violència masclista són. Institut Català de les Dones, telèfon 24 h 900 900 120 Whatsapp 671778540 i Ministerio de Igualdad, telèfon 016 Whatsapp 682916136/682508507