assassinat

Representants polítics, personal de l’Ajuntament i ciutadania s’han concentrat avui a les 12 a la plaça Balmes per mostrar el seu condol i rebuig davant el triple assassinat comès el passat 9 d’abril al Prat de Llobregat. Un home de 43 anys va matar a la seva parella i els seus dos fills bessons, nen i nena, i després es va suïcidar llançant-se a les vies del tren, a l’estació de la mateixa localitat.

Abans d’iniciar-se el minut de silenci, l’alcaldessa Gemma Badia ha volgut dir unes paraules de solidaritat amb les víctimes i el seu entorn, però també de condemna pel que ha qualificat de crim masclista, i ha volgut deixar clar que “aquesta violència no diferencia entre cultures, estatus social, nacionalitat o raça”. Badia també ha volgut incidir en el paper que tenim tots i totes per ajudar a combatre aquesta xacra: “No hi havia un seguiment d’aquesta família perquè no s’esperava, no hi havia denúncies prèvies, ni ordre de protecció, ni cap sospita per part dels seus veïns i veïnes. Tampoc des de l’escola dels infants s’havia detectat res. Amb això vull dir que és molt important que tots aquells que, d’alguna manera, sospitem, detectem o veiem a dones que puguin estar patint violència masclista, si us plau, denunciem. Perquè no totes les dones es veuen amb la capacitat o les possibilitats de fer-ho”.

L’alcaldessa ha continuat el seu parlament mostrant el rebuig de l’Ajuntament de Gavà davant d’aquest crim i la solidaritat de tota la ciutat amb els veïns i veïnes del Prat i l’escalf cap a la família, els amics i companys de les víctimes.